NEMA KRIZE KOD NIJEMACA

Mercedes-Benz u 2020. već isporučio više od milijun vozila

Od početka godine, Mercedes-Benz prodao je 1.071.136 automobila i komercijalnih kombija…

Mercedes-Benz ostvario je svoju najbolju prodaju drugom kvartalu, kada je prodaja automobila na kineskom tržištu u pitanju (+21,6%).

S druge strane, Mercedes-Benz Vans sektor je također povećao svoju prodaju komercijalno rabljenih kombija u Kini za 35%.

foto: Domagoj Kovačić

Britta Seeger, članica uprave Daimler AG dodala je: “Najbolji kvartal Mercedes-Benza do sada u Kini pokazuje impresivan rast potražnje, nakon različitih ekonomskih problema”.

Mercedes-Benz još je više intenzivirao kontakt s kupcima u drugom tromjesečju koristeći brojne digitalne usluge i alate. Velika fleksibilnost njegovih globalnih trgovaca, atraktivan i širok portfelj proizvoda, te snaga marke Mercedes-Benz očitovali su se u njegovoj prodaji automobila.

U lipnju su globalne isporuke ponovno bile malo iznad razine iz prethodne godine (+ 0,6%). Od početka godine, Mercedes-Benz je postigao bolje brojke kada su luksuzni modeli na nekim europskim i domaćem tržištu u Njemačkoj. U SAD-u je kompanija u prvoj polovici godine zauzela vodeću poziciju među luksuznim automobilima u pogledu prodaje isporučenih vozila. U azijsko-pacifičkoj regiji, marka sa sjedištem u Stuttgartu, postigla je novi rekord prodaje od travnja do lipnja.

Dakle, ni pandemija nije problem za zvijezdu iz Stuttgarta.

foto: Daimler

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo