Putovanje se nastavlja

Mercedes-Benz VISION EQXX nadmašio vlastiti rekord, s jednim punjenjem odradio 1202 km!

-

Najučinkovitiji Mercedes-Benz ikada napravljen pokazuje još veću učinkovitost od 8,3 kWh/100 km, na još jednoj vožnji na duge staze

Mercedes-Benz VISION EQXX nadmašuje vlastiti rekord učinkovitosti u vožnji u stvarnom svijetu s još 1000 km+ putovanja s jednim punjenjem baterije. Nakon svoje prve rekordne vožnje od Stuttgarta do Cassisa (Francuska) u travnju, istraživačko vozilo postavilo je ljestvicu još više, s 1202 kilometra dugim putovanjem od Stuttgarta do Silverstonea u Velikoj Britaniji.

Nakon pregovora o zatvaranju autoputa i zahtjevnog skretanja u blizini Stuttgarta, VISION EQXX je prešao francusku granicu u blizini Strasbourga, a zatim je krstario sjevernom Francuskom brzinom autoceste do Calaisa, gdje se ukrcao za Eurotunnel. Nastavljajući svoje putovanje u Velikoj Britaniji, vozio je M25 oko Londona, a zatim se zaustavio na Mercedes-Benz Grand Prixu u Brackleyju. Dočekali su ga stručnjaci za Formulu 1 i Formulu E koji su pomogli u razvoju njegovog naprednog pogona.

VISION EQXX je potom nastavio u Silverstone, gdje ga je dočekao specijalni gost vozač Nyck de Vries. Nizozemac, koji se natječe za tim Mercedes-EQ Formule E. Tijekom cijelog putovanja, VISION EQXX iskoristio je prednost svog inovativnog sustava upravljanja toplinom kako bi postigao prosječnu potrošnju od 8,3 kWh/100 km u uvjetima gustog prometa i ljetnih temperatura.

Osim što dokazuju učinkovitost Mercedes-Benz tehnologija električne učinkovitosti u širokom rasponu stvarnih prometnih scenarija, putovanja VISION EQXX na velike udaljenosti javnim cestama pružaju stručnjacima za istraživanje i razvoj vrijedne podatke za tekući razvojni program.

Foto: Mercedes-Benz

Autor