NISU DOBRE PRODAJNE BROJKE...

Mercedes EQC uskoro prestaje s proizvodnjom?

Električni SUV koji je bio jedan od prvih aduta Mercedes-Benza kada je elektrifikacija u pitanju, ali očito je da EQC nije prihvaćen…

Njemačko izdanje Business Insidera donosi zanimljivu glasinu, na osnovu nekih dokumenata koje posjeduju, piše o pomalo iznenađujućim vijestima. Cijelu vijest na ovim prostorima prenijela je Auto republika, u kojoj je u fokusu tajnoviti dokument koji najavljuje kraj za EQC početkom svibnja iduće 2023. godine.

Električni SUV predstavljen je 2018., a tek godinu kasnije je krenuo s prodajom. Prava istina je da prodaja nije krenula očekivanom putanjom, pa ovakva naklapanja ne čude. Potvrđuju to i prodajne brojke, da EQC i nije briljirao potvrđuje 1.147 primjeraka u Njemačkoj tijekom ove godine. A kroz 2020. i 2021., dok je bio “zanimljiviji” kupcima – 3.155, odnosno 3.825 komada, redom. Da nešto ne štima s ovom pričom, potvrđuje izostanak EQC na američkom tlu, tamo ga uopće nema u prodaji! Podsjećamo, baš to područje je bilo etiketirano kao glavno mjesto za uspjeh. No, sve to bi se trebalo promijeniti s dolaskom nove generacije EQC koja je najavljena za 2025.

Očito ni Nijemci nisu predodređni za uspjeh baš svaki put…

Foto: Mercedes-Benz

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo