HRVATSKA PREMIJERA

Mercedes EQE SUV i službeno vozi hrvatskim prometnicama, luksuz i struja za 94.840 eura!

U Zagorju smo upoznali novi Mercedes EQE, električni SUV na kvadrat…

Mercedes EQ program sve je brojniji. Zapravo, praktički su upotpunili cijelu gamu. Mercedes EQE SUV nova je uzdanica koncerna iz Stuttgarta. Električni SUV s Trokrakom zvijezdom predstavljen je na zanimljivom eventu u Zagorju, gdje su predstavljene tehničke karakteristike i mogućnosti napredne tehnologije električnih pogona. Koliko ozbiljno idu u ovu priču i novu vrstu mobilnosti potvrđuje i dolazak električne G-klase, u formi modela Mercedes EQG.

U Igrišću smo imali prilike upoznati nove EQ modele, a glavna tema je bio EQE SUV. Najnoviji dodatak u ponudi, koji donosi potpuni premium duh. SUV dugačak 4860 mm, širok 1940 mm i visok 1680 mm, u osnovnoj verziji 350+ upregnut je elektromotorom snage 288 kW (386 KS), koji pokreće stražnje kotače. Napajan litij-ionskom baterijom kapaciteta 90,6 kWh do stotke ubrzava za 6,3 sekunde, postiže 210 km/h (elektronički ograničeno) i ima doseg s jednim punjenjem ro 596 km.

Cijena je 94.840 eura, a uvoznik Star Import osigurava popust od 8000 eura, u vidu poticaja. Snažniji modeli 500 i AMG EQE 43 imaju pogon 4×4 i bolje performanse, ali i nešto kraći doseg. Novi EQE SUV svestrani je EV model, koji prati dizajnerski jezik sad već dobro poznatih EQE i EQS limuzina. Četvrti model na arhitekturi električnih vozila pruža SUV entuzijastima još jednu ulaznu točku u električno doba.

Kako je Mercedes-Benz najavio potpuni prelazak na električne modele, naziv brenda Mercedes-EQE više nema smisla, pa će od kraja godine svi ti modeli dobiti brend Mercedes-Benz. To je službeno objavljeno na današnjoj promociji. Budućnost je počela… EQE SUV je još funkcionalnija varijanta EQE limuzine. Nudi vrlo svestran unutarnji prostor opremljen inovativnim značajkama za udobnost i praktičnost. Modularni koncept pogona omogućuje širok spektar performansi s izborom pogona na stražnje ili sve kotače.

Mercedes EQE SUV cjenik

Autor

Preporučeni sadržaj