Mercedes-EQS krenuo s proizvodnjom u Alabami

eqs-proizovdnja

Mercedes-Benz potvrdio je početak proizvodnje EQS SUV u svojoj sjevernoameričkoj tvornici osobnih vozila…

Još jedna globalna inicijativa Mercedes-Benza u proizvodnji osam potpuno električnih vozila na sedam lokacija na tri kontinenta ove godine.

Među njima je i EQS SUV, integriran je u serijsku proizvodnju u tvornici Mercedes-Benz Tuscaloosa u Alabami, koja je mjesto proizvodnje velikih SUV vozila s trokrakom zvijezdom od 1997. Tuscaloosa služi kao ključna proizvodna lokacija za Mercedes-EQ luksuzni električni SUV-ovi: EQS SUV i EQE SUV, čija proizvodnja počinje kasnije ove godine.

eqs-proizovdnja

Jörg Burzer, član Uprave Mercedes-Benz Group AG, proizvodnja i opskrbni lanac: „Naša proizvodna mreža vrlo je dobro pozicionirana za održivo i brzo povećanje količine električnih vozila. S novim EQS SUV izvedbom, koji se pridružuje našem proizvodnom portfelju potpuno električnih Mercedes-EQ modela, postigli smo još jednu važnu prekretnicu u našoj strategiji da do kraja desetljeća postanemo potpuno električni – gdje god tržišni uvjeti to dopuštaju. Apsolutno sam siguran da će naš sjajni tim iz Tuscaloose učiniti električni SUV još jednim globalnim uspjehom.”

Foto: Mercedes-Benz

Autor