DOSEG DO 600 km

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV, prvi ovakve vrste s potpisom luksuzne marke

-

S Mercedes-Maybach EQS 680 SUV modelom, legendarni brand predstavlja svoj prvi potpuno električni serijski model.

Poznati recept, novi Maybach temelji se na tehnologiji SUV-a EQS i kombinira ekskluzivnost Maybacha – u skladu s maksimom Karla Maybacha: “Ono što je dobro mora biti i lijepo”. Posebna vanjština s uspravnom Mercedesovom zvijezdom na poklopcu motora i upečatljivom crnom prednjom pločom, koja nosi specifičnu Maybach rešetku hladnjaka u doba elektromobilnosti, osigurava nepogrešiv izgled. Opcijska dvobojna boja također je tipična za marku. Zahvaljujući izuzetnim materijalima, savršenoj izradi i ekskluzivnim detaljima, prostrana unutrašnjost nudi holističko iskustvo udobnosti s učahurenim učinkom. Svojom dosljednom interpretacijom sofisticiranog luksuza, Mercedes-Maybach EQS SUV postavlja nove standarde u potpuno električnom vrhunskom segmentu luksuznih SUV vozila.

Foto: Mercedes-Benz

“Kupci Mercedes-Maybacha očekuju nešto izvanredno, a naš cilj je nadmašiti njihova visoka očekivanja. Mercedes‑Maybach EQS SUV ujedinjuje našu ambiciju da budemo vodeći u digitalnom i električnom sektoru s našim fokusom na luksuzni segment. Prvo potpuno električno vozilo Mercedes-Maybacha nadopunjuje najbolje tehnologije Mercedes-Benza s dodatnom udobnošću i individualnim detaljima koji su dostupni samo kod Mercedes-Maybacha.” rekao je u najavi Ola Källenius, predsjednik upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG

“Mercedes-Maybach EQS SUV je naš prvi potpuno električni luksuzni SUV. U Mercedes-Maybachu nastojimo dodati sjaj izvanrednog lijepom. Interijer je emotivan i stilski izraz. Lounge karakter obećava luksuzno putovanje na najvišoj razini. Zajedno s inovativnim, progresivnim SUV proporcijama, potpuno redefiniramo SUV luksuz budućnosti.” nastavio je Gorden Wagener, glavni direktor dizajna Mercedes-Benz Group.

“Mercedes-Maybach EQS SUV je prekretnica u povijesti naše marke. Za nas on utjelovljuje ništa manje nego redefiniranje automobilske izvrsnosti u doba elektromobilnosti. Naši se kupci mogu veseliti apsolutno vrhunskom iskustvu električne vožnje – s aurom izvanrednog koja je tipična za Maybach.” dodao je Daniel Lescow, voditelj Mercedes-Maybacha.

Mercedes-Maybach EQS SUV vozi se na ekskluzivnim 21 ili 22-inčnim aluminijskim i kovanim kotačima. Gazišta su izrađena od eloksiranog aluminija.

Dizajn interijera također dosljedno slijedi Maybachov kredo “Ono što je dobro mora biti i lijepo”. Vrhunac za suvozače je standardni MBUX Hyperscreen s “nultim slojem” i animacijama pri pokretanju specifičnim za Mercedes‑Maybach na sva tri zaslona. Cjelokupni vizualni izgled posebno je dizajniran za Mercedes-Maybach EQS SUV u elegantnoj tamno plavoj boji.

EQS 680 SUV
Drive system and battery 
Pogon Na sve kotače
E-motor 2 sinkrona motora (PSM)
Snaga kW 484
Moment Nm 950
Napon V 396
Ugrađeni punjač kW 22
AC vrijeme punjenja h 6,15
DC vrijeme punjenja kW 200
DC punjenje (brzo) min 31
DC punjenje (15 min) km Up to 220
0-100 km/h s 4.4
Najveća brzina km/h 210
Dimenzije 
D/Š/V mm 5,125/2,034/1,721
Međuosovinski razmak mm 3,210
Okretanje stražnje osovine m 11.9/11.0
Prtljažnik L 440
Potrošnja
Kombinirana potrošnja kWh/
100 km
24.4-22.5
CO2 g/km 0
Doseg km do 600

Autor