BAŠ PRAVA ŠTETA!

Mercedes-Maybach odustao od razvoja luksuznog SUV modela

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz koji je od prvog dana izazivao čuđenje javnosti, očito je preskup za razvoj…

Predstavljen 2018., Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury više ne postoji, ako je i postojao uopće. Njemački poslovni list Handelsblatt izvješćuje da je proizvođač luksuznih automobila povukao ručnu kad je u pitanje model koji je kombinacija limuzine i SUV modela. Ideja je bila spojiti dvije najpopularnije karoserije u Kini i stvoriti novi segment nazvan Sport Utility Sedan (SUS). Mnogi će reći, dobro da nije prošla ideja..

Troje insajdera koje navodi Handelsblatt kažu da je projekt ili napušten ili stavljen na čekanje na neodređeno vrijeme. Odluka je donesena prije nekoliko mjeseci, što znači da serijska verzija neće ugledati svjetlo dana, unatoč prethodnom planu da automobil bude u prodaji u Kini oko 2025. godine. Trebao se proizvoditi isključivo u Pekingu na EVA2 platforma koju koriste EQE / EQE SUV i EQS / EQS SUV.

Mercedes je u izjavi za njemačke novine priznao da je razvoj SUS-a na pauzi jer je automobil presložen i preskup za izradu. Trokraka zvijezda tvrdi da već ima dosta električnih automobila u prodaji u Kini koji pokrivaju sve važne segmente: “Kako bismo smanjili složenost, odlučili smo ne nastaviti projekt dodatnog vozila specifičnog za Kinu temeljenog na EVA2 arhitektura za sada.”

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo