Teška artiljerija iz Stuttgarta

Mercedes-AMG GLE 63 i GLS 63 4Matic+ najbolji način za pokazati moć na cesti

Ono kada snaga i prostora nikada neće biti problem. Više od 612 razloga je za to samo ispod poklopca motora…

U Kini na Guangzhou International Automobile showu, Mercedes-Benz nastupa u prilično bogatom programu.Mercedes-AMG nastavlja tradiciju dugu 20 godina: 1999. ML 55 kao prethodnik temeljen na tadašnjoj M-klasi bio je top model u rasponu sa svojih 255 kW (347 KS) iz V8 motora. Isto se odnosi i na njegovog trenutnog nasljednika u obliku Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC +. Puna dva desetljeća, marka je i dalje na vrhu, a proizvođač nudi najsuvremeniju tehnologiju motora – AMG potpisuje 4,0-litarski V8 biturbo koji stvara 420 kW (571 KS) za GLE, kao i 450 kW (612 KS) u GLE i GLS modelima u S verziji. Prvi put se kombinira s EQ Boost pokretač-alternator. To je popraćeno dodatnim električnim snagom od 16 kW (22 KS).

Kinezi posebno obožavaju velike SUV modele. Stoga ne čudi ovaj potez Nijemaca. Najveći u ponudi je GLS koji dolazi u pratnji 450 kW (612 KS).Performanse su očekivano nestvarne u usporedbi s prosječnim vozilom, a to znači 4,2 sekunde do 100 km/h i najvećih, limitiranih 250 km/h.

Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ također ispunjava veća dinamička očekivanja zahvaljujući potpuno promjenjivom AMG Performance 4MATIC + pogonu na sve kotače, AMG SPEEDSHIFT TCT 9-stupanjskom automatiku i zračnom ovjesu AMG Active Ride Control s aktivnom stabilizacijom temeljenom na AMG Ride Control + + sustavom zračnog ovjesa.

Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ je standardno dolazi s 21-colnim felgama lakih legura obojenih u tantalit sivu boju s visokim sjajem. Za daljnju individualizaciju dostupno je šest varijanti kotača i to do dimenzija od 23 cola.GLS dobiva još izrazitiji i prepoznatljiviji karakter opcijskim AMG Night paketom. Top izvedbe Mercedes-Benza stižu krajem zime u ruke prvih vlasnika…