Nijemci opet dominiraju

Mercedes-Maybach GLS 600 – neviđeni luksuz, tko uopće pomišlja na Rolls-Royce?

Luksuzna marka, ime, kako god hoćete konačno je zakoračila i u svijet visokog društva. Dobro da je, ovo izgleda vrhunski…

Novi Maybach GLS 600 4MATIC predstavlja novi oblik luksuza u SUV segmentu. Model proširuje portfelj marke Mercedes-Maybach kombiniranjem dizajnerske karoserije i tehnološke osnove GLS modela s luksuzom limuzine top klase. Njegova prostrana unutrašnjost s materijalima najviše kvalitete i ekstremno učinkovita izolacija od buke stvaraju stiliziranu atmosferu ugodnog salona. Iz ugodno izdignutog položaja sjedenja, zahvaljujući električki upravljanim sjenilima na dva stražnja bočna prozora, putnici mogu sami odlučiti koliko okoline žele vidjeti.

Airmatic ovjes dio je standardne opreme, a opcijski potpuno aktivni ovjes s E-Active Body Control sustavom učinkovito ublažava izbočine na cesti. Po prvi put tu je specifični Maybach program vožnje koji osigurava još više udobnosti u stražnjem dijelu. Pristup i izlazak su također jako praktični: kada se otvore vrata, vozilo se malo spusti, a osvijetljena pokretna ploča brzo i tiho izlazi iz vozila na strani ulaska ili izlaska. Ove pokretne ploče izvedene su od eloksiranog aluminija. Najluksuzniji SUV u povijesti marke vozi sa stilom uz V8 motor zapremine četiri litre, koji razvija snagu od 410 kW (558 KS) i okretni moment od 730 Nm, inačica je motora koja je ekskluzivno razvijena za Maybach te diskretno i snažno pokreće ovaj automobil. Motor se kombinira s 48-voltnim sustavom EQ Boost.

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC pojavit će se na tržištu u drugoj polovici 2020. Mercedes-Benzova zvijezda ukrašava poklopac motora na klasičan način, dok fine, okomite kromirane prečke Maybach rešetke hladnjaka kreiraju prugasti efekt. Učinkovite istaknute značajke oko bočnih prozora, te kromirani umetci bočnih ukrasnih letvica pragova, profilu vozila osiguravaju dignitet i eleganciju, 22 ili 23-inčni kotači ekskluzivno su razvijeni za ovaj model, dok 23-inčna inačica odražava temu pruga.

Oprema modela Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC od same standardne izvedbe je izrazito luksuzna. Dva vanjska stražnja sjedala mogu se električki pretvoriti u nagnuta sjedala. Obložene površine i armaturna ploča standardno su izvedene od fine nappa kože, dok se na zahtjev mogu ugraditi dodatno obložene površine i kožni ukrasni elementi. Električki upravljani panoramski klizni/zakretni krovni otvor s neprozirnim sjenilom dio je standardne opreme, kao što su i klimatizirana masažna sjedala. Na zahtjev, fiksna središnja konzola transformira automobil u prostrani četverosjed, čiji stražnji dio je jednako prikladan za posao kao i za opuštanje. Ova konzola je dostupna s proširivim, sklopivim stolovima te čak hladnjakom za boce šampanjca. U ponudi opreme nalaze se usklađene srebrne čaše. Za Mercedes-Maybach GLS kreiran je odgovarajući miris kao dio opcijskog Air Balance paketa: cvijet bijelog osmanthusa (slatke masline), mirisan i lagan, zaokružen je blagom kožnom notom i začinskim čajem.

Od prijenosa snage i ovjesa do tehnologije prednjih svjetala, ovi tehnički sustavi modela Mercedes-Maybach GLS sukladni su najudobnijoj razini opreme tehnički povezanih Mercedes-Benz SUV modela. Počevši od osnovne opreme, Maybach elementi osiguravaju dodatnu vrijednost. Na primjer, izolacija od buke u unutrašnjosti je podignuta na još višu razinu ugradnjom krute pregrade i fiksne police prtljažnika iza stražnjih sjedala, čime se unutrašnjost odvaja od prtljažnika. Standardni dio opreme je odvojeni klima uređaj za stražnja sjedala te uključuje dodatne ventilacijske otvore i pojačivače grijanja s kojima je kontrola temperature još brža i bez propuha. Tu je i specifični Maybach program vožnje za ovjes i pogonski sklop; njegove postavke putnicima na stražnjim sjedalima osiguravaju savršeno ugodnu vožnju. Sa standardnim MBUX stražnjim tabletom u središnjoj konzoli ili naslonu između stražnjih sjedala, iscrpne funkcije udobnosti i zabave također se mogu intuitivno kontrolirati sa stražnjih sjedala.

Integracija digitalnih uređaja, koje koriste putnici, podržava sve uobičajene standarde.

Autor

Preporučeni sadržaj