PREMIJERA

MG EXE181 kao koncept oduševio na Auto China 2024

Foto: MG Motor

MG je napravio spektakularan ulazak na Međunarodni salon automobila u Pekingu 2024.

Globalni debi potpuno novog električnog konceptnog superautomobila, EXE181, poslužio je kao naklon ljudskoj potrazi za brzinom u 20. stoljeću, premošćujući prošlost i budućnost u dijalogu kroz vrijeme. Osim toga, “Cyberster Global Journey” kampanja je i službeno završena i uskoro kreće s prvim isporukama.

Električni konceptni automobil EXE181: Omaž brzini i inovacijama – spajanje nasljeđa i budućnosti

MG ima dugu povijest davanja prioriteta brzini, od svog ranog uspjeha na trkaćim stazama i postavljanja brzinskih rekorda u 1920-im i 30-im godinama, do definiranja Roadstera u 50-im i 60-im godinama i inspirativne inovacije sa svojim roadsterima sa središnjim stražnjim motorom u stoljeću skretanje.

Legendarni “Roaring Raindrop” MG EX181. Ovo kultno vozilo, poznato po postavljanju neusporedivog brzinskog rekorda od 410,5 km/h 1959., održalo se do 2014. prije nego što je rekord nadmašio Bugatti. Phil Hill, vozač, postao je prvi američki svjetski prvak u F1, učvrstivši svoje nasljeđe i naslijeđe automobila u povijesti brzinskih rekorda.

Obilježavajući njegova povijesna postignuća u rekordima “zemaljske brzine”, lansiranje električnog superautomobila MG EXE181 od strane MG centra za napredni dizajn u Londonu predstavlja i monumentalnu počast i ključni korak u elektrificiranu granicu, utjelovljujući trajnu potragu marke za brzinom i označavajući novu poglavlje u svojoj ostavštini.

Projektiran da prkosi ograničenjima, EXE181 ima za cilj maksimalnu brzinu od 415 km/h, u kombinaciji s koeficijentom otpora (Cd) od 0,181, naglašavajući MG-ovu predanost redefiniranju brzine u električnoj eri. Ova ambicija katapultira EXE181 u elitni “Klub ispod 1 sekunde 0-100 km/h”, premošćujući slavnu povijest MG-a s obećanjem budućnosti u kojoj se spajaju inovacija i brzina.

S vrhunskom tehnologijom i aerodinamičkom vještinom, ovaj električni superauto je spreman ostaviti trag na svom globalnom debiju na sajmu automobila u Pekingu, nakon čega slijedi očekivano pojavljivanje na Festivalu brzine u Goodwoodu u srpnju 2024.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo