NEŠTO NOVO I DRUGAČIJE

MINI Concept Aceman najava prvog potpuno električnog crossover model marke

MINI predstavlja studiju koja predviđa novi koncept vozila za premium segment malih automobila: na isključivo električni pogon, bez kroma i kože i s potpuno novim dizajnom…

Nova MINI obitelj poprima jedan novi, ali prepoznatljiv oblik. Britanska marka predstavlja Mini Concept Aceman, početni pregled novog dizajna buduće generacije modela. U ovom konceptnom automobilu možemo vidjeti Mini postulate u dizajnu i tehnološke inovacije koje ocrtavaju užitak vožnje u budućnosti tipičan za marku. Prvi Mini crossover model za premium segment malih automobila je upečatljiv, s isključivo električnim pogonom, jasnim i smanjenim dizajnerskim jezikom koji je nazvan “Karizmatična jednostavnost”, novim digitalnim iskustvom unutarnjeg prostora i konceptom materijala koji ne koristi apsolutno ništa koža ili krom.

U sljedećoj generaciji modela, Mini Cooperu u ikoničnom obliku karoserije s troja vrata, koji je uvijek iznova reinterpretiran tijekom cijele svoje više od 60 godina povijesti, pridružit će se crossover model po prvi put. “Mini Concept Aceman daje prvi uvid u potpuno novo vozilo, premošćujući prostor između Mini Coopera i Mini Countrymana u budućnosti modela obitelji,” kaže Stefanie Wurst, voditeljica marke Mini.

“Ovaj konceptni automobil odražava kako se Mini iznova osmišljava za svoju potpuno električnu budućnost i ono za što se marka zalaže: osjećaj elektrificiranog kartinga, impresivno digitalno iskustvo i snažan fokus na minimalni utjecaj na okoliš.”

Mini Concept Aceman bit će prvi put javno predstavljen na najvećem svjetskom gaming događaju, gamescom 2022, u Kölnu. Događaj počinje 23. kolovoza 2022., velikom priredbom otvaranja Gamescoma Opening Night Live.

Foto: Mini

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo