EKOLOŠKI ADUT SLAVNOG BRENDA

Mini Cooper SE Cabrio: kultni kabriolet s električnim pogonom u 999 primjeraka

Električni Mini Cabrio predstavljen u ljeto 2022. postat će stvarnost. Mini Cooper SE Cabrio proizvodit će se od travnja 2023. u ograničenom izdanju od 999 jedinica

Mini Cooper SE s električnim pogonom lansiran je prije tri godine, a danas je svaki peti Mini prodan u Europi električni automobil. Ovaj uspjeh je nadahnuo marku da ponudi ograničenu seriju modela. Ako zanemarite električni Fiat 500C (koji zapravo ima samo mekani krov od tkanine), novi model je prvi električni kabriolet ikada. Automobil će biti dostupan u crnoj i bijeloj boji.

Ručke na vratima, svjetleći okviri i drugi detalji obrađeni su u bronci, a mini logotipi i natpisi modela u crnoj boji. E logo, poznat iz Mini Coopera SE, nalazi se na prednjoj i stražnjoj strani. Oznaka 1/999 naglašava ekskluzivni karakter. Tu su i specifični 17-inčni naplatci koji su u potpunosti izrađeni od recikliranog aluminija, proizvedeni korištenjem samo zelene struje.

Kožna sportska sjedala nude grijanje sjedala i podesivu potporu za bedra. Upravljač, koji se također može grijati, presvučen je nappa kožom i ima Mini Electric oznaku u donjem kraku. Mnoge su površine obrađene u piano crnoj boji; tu je i ambijentalno svjetlo. Akcenti žute boje naglašavaju električni pogon.

Kao i normalni električni mini, kabriolet također dobiva takozvane eDrive usluge. To uključuje informacije o trenutnoj potrošnji energije, dometu i savjete za uštedu energije. Podaci o vožnji prikazuju se na head-up zaslonu. Na duljim putovanjima prilagodljivi tempomat (ACC) standardno povećava udobnost.

S 3,86 metara kabriolet je jedan centimetar duži od zatvorene verzije, međuosovinski razmak je identičan. Sa 160 litara, prtljažnik je jednako velik kao i kod modela s izgaranjem. Električni pogon nudimo u normalnom Cooperu SE od 135 kW i ubrzava kabriolet do referentne brzine za 7,3 sekunde. WLTP domet od 201 kilometar nešto je manji od zatvorenog modela, koji je dan od 203-233 km. Tekstilna hauba s uzorkom Union Jack može se otvarati i zatvarati električno ili postaviti kao krovni otvor pri brzinama do 30 km/h.

Električni kabriolet proizvodi se zajedno s konvencionalnim kabrioletom u Nizozemskoj u tvrtki VDL NedCar. Mini još nije otkrio cijenu. Za orijentaciju: normalni Mini Cooper SE dostupan je od 37.300 eura. Još uvijek postoji – jer uskoro stiže nova generacija kineske proizvodnje.

Specifikacije Mini Cooper SE Cabrio
Pogon: Prednji pogon s 1 sinkronim motorom s trajnim magnetom s povećanim otporom
Snaga sustava/okretni moment: 135 kW / 270 Nm
0-100 km/h / Najveća brzina: 7,3 s / 150 km/h
WLTP potrošnja energije: 17,2 kWh/100 km
Baterija / WLTP domet: 9 kWh neto / 201 km
Punjenje: do 11 kW AC, do 50 kW DC
Vrijeme punjenja: 35 min s DC (0-80%)
Dimenzije: 3863 mm duljina / 1727 mm širina / visina N/A / 2495 mm međuosovinski razmak
Prtljažnik: 160 litara
Naklada: 999 komada
Početak proizvodnje: travanj 2023

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo