u tvornici Oxford

MINI Cooper slavi početak proizvodnje u Oxfordu

Foto: MINI

Tvornica MINI Oxford započinje proizvodnju pete generacije MINI Coopera. Charlie Cooper odvezao prvi model s proizvodne trake.

Djelatnicima u tvornici MINI u Oxfordu pridružila se voditeljica marke MINI, Stefanie Wurst na posebnom događaju u kojem je prvi model s troja vrata skinuo s proizvodne trake Charlie Cooper, unuk legendarnog Johna Coopera, čije nasljeđe je nadahnulo Nadimak Cooper.

Foto: MINI

Komentirajući početak proizvodnje, Stefanie Wurst, rekla je: “Ova prekretnica naglašava našu predanost našim korijenima dok nas gura u dinamičnu budućnost vožnje. Tvornica Oxford srce je marke MINI, a danas, dok svjedočimo rađanju ovog novog poglavlja, obnavljamo naše zavjetovanje umijeću izrade i uzbuđenju vožnje.”

Dr. Markus Grüneisl, voditelj tvornica u Oxfordu i Swindonu, rekao je: “Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu novom MINI Cooperu na naše linije u Oxfordu i Swindonu. Novi MINI Cooper nevjerojatno je važan automobil za naš tim i proizvodnju u Velikoj Britaniji. Ponosni smo što proizvodimo ovaj kultni automobil, voljen u cijelom svijetu.”

Novi MINI Cooper je posljednja generacija koja se proizvodi u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa sve tri proizvodne lokacije BMW Grupe u Ujedinjenom Kraljevstvu koje sudjeluju u proizvodnji: Tvornica BMW Grupe u Swindonu proizvodi prešane dijelove karoserije i podsklopove, dok najnoviji visoko učinkoviti tri i četiri cilindra benzinski motori se izrađuju u tvornici BMW Group Hams Hall u sjevernom Warwickshireu. Konačno, ovi se dijelovi spajaju u tvornici MINI u Oxfordu gdje se odvija proizvodnja karoserije, boja i finalna montaža.

Foto: MINI

Od lansiranja prvog modernog MINI-ja 2001. godine, u Britaniji je proizvedeno više od 4,4 milijuna primjeraka kultnog MINI modela – uključujući 150.000 MINI Electric modela koji su proizvedeni između 2019. i 2023. godine.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo