USKORO PREMIJERA I U HRVATSKOJ

MINI Countryman Electric i službeno krenuo s proizvodnjom u BMW tvornici u Leipzigu

Foto: MINI

Elektrifikacija se nastavlja u tvornici BMW Group u Leipzigu: četiri mjeseca nakon pokretanja proizvodnje MINI Countrymana s motorom s unutarnjim izgaranjem, potpuno električna verzija sada također silazi s traka u Leipzigu.

Nakon postupnog ukidanja proizvodnje BMW i3, rodno mjesto električne mobilnosti u BMW Grupi pozdravilo je još jedan potpuno električni automobil u svojoj ponudi. Sada proizvodi četiri modela s tri vrste pogona dvije marke, sve na jednoj proizvodnoj liniji: BMW serije 1, BMW serije 2 Active Tourer (uključujući plug-in hibridnu verziju), BMW serije 2 Gran Coupe i MINI Countryman u potpuno električnoj verziji i inačici s pogonom na izgaranje.

Foto: MINI

MINI Countryman Electric predstavlja veliki korak u prijelazu marke MINI na potpunu elektrifikaciju do 2030. i kombinira osjećaj elektrificiranog go-karta s mobilnošću bez lokalnih emisija. Dostupan je u dvije potpuno električne varijante: Countryman E (150 kW, 204 KS) i snažniji Countryman SE ALL4 s pogonom na sve kotače (230 kW/313 KS).

Foto: MINI

Kako bi se omogućila proizvodnja do 350.000 jedinica godišnje – 100.000 više nego prije – tvornica Leipzig kontinuirano se unapređuje od 2018., s opsežnim dodacima i nadogradnjama u radionici, lakirnici, montaži i logistici. “Naši automobili i komponente vrlo su traženi. Posljednjih godina BMW Grupa je uložila oko 1,6 milijardi eura u tvornicu u Leipzigu za proizvodnju dodatnih vozila i električnih komponenti, a sada također povećavamo količinu vozila – što je sjajna vijest za našu tvornicu,” rekla je Petra Peterhänsel, direktorica tvornice.

Foto: MINI

Glavni pokretač povećanja volumena je MINI Countryman. Tijekom 2024. proizvodnja će porasti na gotovo 500 jedinica dnevno – povrh oko 800 BMW-ovih vozila koliko tvornica proizvodi. Štoviše, zahvaljujući svom fleksibilnom proizvodnom sustavu, tvornica Leipzig je u poziciji da brzo odgovori na zahtjeve kupaca, na primjer povećanjem udjela potpuno električnih vozila.

Foto: MINI

MINI Countryman Electric idući tjedan će se službeno predstaviti i u Hrvatskoj!

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo