U SJENI DANAŠNJIH PREMIJERA

MINI Countryman u osvježenom duhu i nova prilika za konačni uspjeh

Ništa, dugo jedno veliko ništa. A onda isti dan toliko predstavljenih osvježenih modela…

‘Šminkerski’ crossover britanske marke čini 30% prodaje svih modela. Nije to loš rezultat, ako znate da je glavnina priče povezana uz najpoznatiji model.

Najveće promjene dogodile su se na estetskom planu. Tu je novi dizajn maske hladnjaka, ali i LED farovi koji sada postaju sastavni dio svakog paketa opreme.

Countryman je također dobio toliko poznati “Union Jack” motiv na stražnjim svjetlima, a novost u ponudi čini i novi naplatci u ponudi.

Brojne novosti donose velike promjene i u interijeru. Sada su tu digitalni instrumenti, kakve smo vidjeli na električnim verzijama ove marke.

U Countrymanu koji je opremljen paketom Navigation, prisutan je 5″ zaslon osjetljiv na dodir, dok multimedijski sistem smješten u tradicionalnom okruglom obliku veličine 8,8 inča.

MINI se uvijek time mogao pohvaliti, a sada je to podigao na level više, a to su mogućnosti personalizacije vozila, koje su još veće.

Iz tehničkog kuta gledanja, promjene na Countryman izvedbi nisu bile velike. Navodno su samo doradili pogonske sklopove, ali do promjena brojki i rasta snage nije došlo. No, potrošnja je ipak nešto pala.

Trocilindarski benzinci su sada još uglađeniji

Šminkerski avanturista bit će dostupan uz 8-brzinski automatski mjenjač na svim All4 izvedbama Coopera i Cooper D. Plug-in hibridna verzija je ostala nedirnuta.

U pogledu cijena, sigurno se može očekivati blagi rast, a prve isporuke se očekuju sredinom ljeta…

foto: MINI

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo