STVARNO LJUDI SVE VIŠE TRAŽE 'STRUJIĆE'

MINI Electric tijekom 2021. u Njemačkoj proslavio isporuku čak 10.000 eletričnog modela

Na brzom putu do elektromobilnosti: 10.000 potpuno električnih MINI modela registrirano je u Njemačkoj tijekom 2021.

Svaki peti MINI isporučen je potpuno električan, a gotovo svaki treći MINI u Njemačkoj elektrificiran. Mali model bilježi rast…

U 2021. kupcima smo isporučili ukupno 10.140 vozila MINI Electric (MINI Cooper SE)* – što znači da već postoji gotovo 15.000 potpuno električnih MINI modela na njemačkim cestama”.

Čelnica MINI Njemačka Ulrike von Mirbach je oduševljena o postizanju ove prekretnice na putu prema elektromobilnosti. Jubilarni 10.000. MINI predstavila je njegovom novom vlasniku, Andreasu Hankelu, u BMW Weltu 30. prosinca 2021., zajedno s Berndom Körberom, šefom marke MINI, Bernhardom Kuhntom, voditeljem Market Germany i Erwinom Winterholerom, izvršnim direktorom izložbenog prostora Widmann & Winterholler.

“Ponosni smo na ogroman uspjeh koji je potpuno električni MINI postigao od svog lansiranja na tržište u ožujku 2020.”, nastavio je von Mirbach. “Ovaj uspjeh bio je moguć samo zajedno s našim jakim partnerima u maloprodajnoj organizaciji.”

Njemačka je najveće tržište na svijetu za potpuno električni MINI koji stiže iz Oxforda. Svaki peti MINI (23,6%) već je potpuno električno. MINI Electric bilježi rast od 132%. Uz plug-in hibrid MINI Cooper SE Countryman ALL4, ukupna prodaja elektrificiranih modela porasla je za više od 70% u odnosu na prethodnu godinu. To znači da je svaki treći MINI (31%) elektrificiran.

U Njemačkoj je 2021. registrirano ukupno 43.004 vozila. Von Mirbach objašnjava: „U svjetlu izazovne situacije s opskrbom, činjenica da je prodaja MINI-ja bila samo 2,7% niža u odnosu na prethodnu godinu predstavlja snažan operativni učinak cijele tim. Kao rezultat toga, uspjeli smo nastaviti povećavati tržišni udio u premium segmentu.”

Foto: MINI