Anniversary Edition u samo 740 primjeraka

MINI slavi 60 godina suradnje s obitelji Cooper, stiže slavljenička izvedba

-

John Cooper, čovjek i ime koje se pojavilo prije 98 godina, ne predstavlja samo velike uspjehe u Formuli 1, već i tradicionalni sportski duh marke MINI…

Prije 60 godina John Cooper postavio je temelje legendarne trkačke pobjede u klasičnom Miniju. Bio je to početak suradnje između MINI-ja i obitelji Cooper koja se nastavlja i danas. Zajednička tradicija proteže se od prvog Mini Coopera, lansiranog u rujnu 1961. godine, do sportskih modela John Cooper Works u trenutnoj paleti modela.

Zajedničko zalaganje za maksimalan užitak u vožnji na cesti i legendarni uspjeh u utrkama. Ovo slavljeničko izdanje povodom 60 godina tradicije stiže u ograničenom izdanju od 740 primjeraka kao – MINI Cooper, MINI Cooper S i MINI John Cooper Works.

Povodom obljetnice, britanska premium marka predstavlja posebno izdanje MINI s 3 vrata koje kombinira povratak u povijest s najmodernijom tehnologijom. MINI Anniversary Edition odaje počast Johnu Cooperu, koji je preminuo 2000. godine, i pravijedokaz kako se uz njegovo ime danas uživa u maksimalnom užitku vožnje, u premium segmentu malih automobila.

Anniversary Edition čini ekskluzivni dizajn i značajke opreme. Ljubitelji MINI-a širom svijeta koji su zaljubljenici u sportsku povijest marke, usko povezani s imenom John Cooper to će posebno cijenit. Posebno izdanje bit će dostupno kao MINI Cooper s 3 vrata, MINI Cooper S s 3 vrata i MINI John Cooper Works. Proizvodnja je globalno ograničena na samo 740 jedinica. Broj primjeraka dostupnih u ovom izdanju odnosi se na početni broj 74, koji je klasični Mini Cooper nosio na svom prvom uspješnom nastupu na trkaćoj stazi.

Foto: MINI

Autor