Momčad Alpine Elf Matmut Endurance Team spremna je za novu sezonu WEC utrka

Momčad Alpine Endurance Team je u utorak 16. ožujka predstavila novi bolid za FIA-ino prvenstvo u utrkama izdržljivosti (WEC)…

Alpine za sobom ima odlične rezultate u utrkama izdržljivosti i spreman je uhvatiti se ukoštac s izazovima natjecanja u elitnoj kategoriji FIA-ina prvenstva u utrkama izdržljivosti i na utrci 24 sata Le Mansa 2021.

Ovaj novi projekt sudjelovanja u utrkama izdržljivosti i utrkivanje u Formuli 1 dokaz su ambicije marke Alpine, nastale iz ljubavi prema utrkivanju i za utrkivanje. 

Bolid koji je Svjetska automobilska federacija homologirala pod nazivom Alpine A480 konstruiran je na Orecinoj šasiji, a pokreće ga 4,5-litreni V8 motor koji proizvodi Gibson Technology. Na njega su u skladu s pravilima klase Hiperautomobila montirane Michelinove gume.

Bolidom A480 upravljat će tri vozača s bogatim iskustvom u utrkama izdržljivosti; Nicolas Lapierre, André Negrão i Matthieu Vaxiviere.

Trkaću momčad vodit će direktor momčadi Philippe Sinault. On je za kormilom momčadi još od 2014. i može se pohvaliti brojnim vrhunskim rezultatima u klasi LMP2.

Laurent Rossi, glavni direktor društva Alpine: „Automobilistički sport i Alpine nerazdvojni su. Od našeg povratka u natjecanje u utrkama izdržljivosti 2013., ova nam je pustolovina uz fantastične pobjede donijela i veličanstvene užitke. Nakon osam uspješnih godina, novi početak marke Alpine pravi je trenutak da se pridružimo elitnoj klasi natjecanja. Promjena pravilnika pružila nam je priliku da izrazimo svoju strast i pokažemo svoje znanje i iskustvo u poštenom okviru uz kontrolirane troškove. Dat ćemo sve od sebe u svakoj utrci kako bi se Alpine dokazao u najvišem rangu automobilističkih sportova.“

Philippe Sinault, direktor momčadi Alpine Elf Matmut Endurance Team: „Alpineova povijest obilježena je izazovima. Od 2013. dokazujemo se malo-pomalo i pokazujemo da smo spremni braniti Alpineove boje na najvišoj razini. Novi izazov dio je našeg mentaliteta. Povjerenje koje nam je ukazao Alpine za ovaj projekt čini nas vrlo ponosnima. Ovom projektu pristupamo ponizno i sa željom da ostvarimo odlične rezultate u trenutku kad se natjecanje u utrkama izdržljivosti nalazi na prekretnici. Spremni smo prihvatiti se ovog uzbudljivog i iznimno motivirajućeg izazova i vratiti Alpine u sam vrh francuskog i međunarodnog automobilističkog sporta.“

Momčad Alpine Elf Matmut Endurance Team zahvaljuje na podršci svojim partnerima: Elf, Matmut, Microsoft, EURODATACAR, Bell & Ross, Le Coq Sportif i RCI Banque, ali ne zaboravlja svoje vrijedne tehničke partnere i dobavljače.

KALENDAR ZA 2021.

26. – 27. travnja: uvodna utrka Spa-Francorchampsa (Belgija)

1. svibnja: Total 6 sati Spa-Francorchampsa (Belgija)

13. lipnja: 8 sati Portimaa (Portugal)

18. srpnja: 6 sati Monze (Italija)

21. – 22. kolovoza: 24 sata Le Mansa (Francuska)

26. rujna: 6 sati Fujija (Japan)

20. studenoga: 8 sati Bahreina (Bahrein)

Komentari