NCAP TEST

Najbolji od najboljih: ovo su najsigurniji automobili iz 2019. godine!

Euro NCAP objavio je svoju najbolju ocjenu u klasi za 2019. godinu. Ocjenjivano je pedeset i pet automobila, od kojih je četrdeset i jedan postigao vrhunsku pohvalu. Ovo 2019. godinu čini jednom od najimpresivnijih godina od kada je organizacija počela ocjenjivati sigurnost potrošača automobila na europskom tržištu…

Mercedes-Benz je ponovno došao do krune u kategoriji najboljeg obiteljskog automobila. CLA je sportska alternativa A klase, pobjedniku prošlogodišnjeg najboljeg u klasi. Ostvarila je ocjenu veću od 90 posto u tri od četiri područja sigurnosti i donijela najbolju ukupnu ocjenu u godini. Izuzetno je što je Mercedes-Benz u 2019. godinu lansirao još pet vozila s pet zvjezdica, a svi su imali izvanrednu zaštitu od sudara i tehnologiju pomoći vozaču.

Tesla se i ove godine pokazala snažnom. Model X pobjednik je u kategoriji velikih terenaca, a SEAT Tarraco zauzeo je drugo mjesto. Teslin model 3 spada u kategoriju električnih i hibridnih vozila i zajedno s BMW-om serije 3 dijeli prvo mjesto u kategoriji velikog obiteljskog vozila. Dva automobila završavaju s identičnim ukupnim rezultatima, BMW donosi bolji rezultat u zaštiti pješaka, a Tesla dobiva bodove ugradnjom Safety Assist sustava. Nova Škoda Octavia je prva u ovoj kategoriji.

U kombiniranoj klasi malih terenaca/ monovolumena, Subaru pobjeđuje s novimmodelom Forester, s izvrsnim sveobuhvatnim performansama. Mazda CX-30 i VW T-Cross, bliski su sljedbenici u ovoj kategoriji. Bez obzira što nije na vrhu, Mazda je imala odličnu godinu, pri čemu se Mazda 3 iskazala s izuzetnim performansama u zaštiti odraslih putnika i zauzela drugo mjesto iza Mercedes-Benz CLA u kategoriji malih obiteljskih automobila.

Autor

Preporučeni sadržaj