OVO ĆE BITI ZANIMLJIVO PRATITI

Nissan Ariya kreće na prvu svjetsku ekspediciju od Sjevernog do Južnog pola

Nissan je najavio svoje partnerstvo s britanskim avanturistom, Chrisom Ramseyem, kako bi dio avanture kakva još nije viđenda… 

Početak je najavljen u ožujku 2023., odvažna ekspedicija predvođena Ramseyemm i ostatkom u Nissan Ariya e-4ORCE ide u pravcu Arktika. Najavljen je prelazak čak 27 000 kilometara kroz nekoliko regija i kontinenata s predviđenim temperaturama u rasponu od -30⁰C do 30⁰C. Ramsey će biti prva osoba koja će voziti od pola do pola.

Ruta će pregovarati o nekim od najekstremnijih, brutalnijih, a opet prekrasnih krajolika na svijetu. Od snijegom prekrivenih ledenjačkih krajolika do podmuklih planinskih uspona i golemih pustinjskih dina; Od pola do pola kojeg vozi Nissan Ariya vodit će sljedbenike kroz zadivljujući i neistraženi teritorij.

U pripremi za ledene arktičke i antarktičke uvjete, Ramseyeva ekspedicija Nissan Ariya e-4ORCE bit će modificirana s prilagođenim robusnim vanjskim izgledom za putovanje po ekstremnim terenima s nadograđenim kotačima, gumama i ovjesom. Drugi, nemodificirani Nissan Ariya e-4ORCE služit će kao vozilo za podršku diljem Amerike.

Foto: Nissan

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo