POPULARNI STRUJIĆ

Nissan Leaf proslavio 10. rođendan, Britanci dobivaju slavljeničku ediciju

Popuplarni model obilježava uspješno desetljeće električne mobilnosti, slavljenički model kroz detalje je dobio inspiraciju od Nissan Ariya, 100% električnog crossovera…

Posebna verzija vozit će se u Velikoj Britaniji, a prve isporuke idu već u veljači 2021. s novom bojom karoserije, upadljivim vanjskim detaljima i povezanim tehnologijama

Popularni električni model tako slavi iznimno uspješnih prvih 10 godina modela, koji je ujedno bio i prvi električni model dostupan na brojnim tržištima širom svijeta.

“Otkako je Leaf pokrenut 2010. godine, Nissan je nastavio razvijati svoju EV tehnologiju, povezane usluge i dizajn kako bi osigurao da zadovolji zahtjeve i način života vlasnika”, kaže Helen Perry, glavna direktorica marketinga za električne putničke automobile i infrastrukturu u tvrtki Nissan Europe.

LEAF10 u posebnoj ediciji biti će prepoznatljiv po detaljima

Kupci posebne edicije mogu birati između dvije boje karoserije – standardne Pearl Black (crne) Metallic ili potpuno nove dvobojne keramičke sive i Pearl Black (crne).

Da bi upotpunili stilski vanjski izgled, Leaf dolazi sa 17-inčnim naplatcima. Nissan je za ovaj slavljenički model ponudio i mogućnost Wi-Fi spajanja s automobilom i 4G povezivost za do sedam uređaja.

„Naš poznati model privukao je preko 180.000 vozača širom Europe. Nadamo se da će zahvaljujući poboljšanim značajkama ta brojka i dalje rasti”.

Ne sumnjamo u nove uspjehe Nissana. Uz Leaf i Ariya, japanska EV priča i dalje će biti jako popularna na Starom kontinentu.

foto: Nissan

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin