NISMO

Nissan predstavio Leaf Nismo RC – strujaš spreman za stazu!

Uspješnost u električnim vozilima i vrhunsko iskustvo u moto sportu odlično su se spojili u Nissan LEAF NISMO RC – električni trkački automobil koji je upravo predstavljen u Valenciji…

Leaf Nismo RC sa pogonom na sve kotače ima više od dvostruke maksimalne snage i snage okretnog momenta svog prethodnika koji je bio zasnovan na modelu Leaf prve generacije i otkriven je 2011. godine. 

Ovaj specifični Leaf ispucava 322 KS i 640 Nm okretnog momenta, a upravo mu te brojke omogućuju ekspresno ubrzanje do 100 km/h za samo 3,4 sekunde. Stvaranje najnovijeg Leafa nije samo za izložbene svrhe, već će on poslužiti kao okosnica za budući tehnološki razvoj te prikaz neograničenog potencijala Nissanovih električnih vozila. On istražuje što se i kako može postići s kombinacijom dva električna motora i pogonom na sve kotače.

“Nissanovo iskustvo pionira u električnim vozilima za cestu, u kombinaciji s NISMO-ovom 60-godišnjom inovacijom u moto sportu, dovelo je do koncepcije jedinstvenog automobila”, rekao je Michael Carcamo, direktor Nissan Global Motorsport.

Pogon kakav se može pronaći u ovom modelu povećava doseg kretanja za otprilike 40%, što osigurava zadovoljavanje potreba vožnje šireg kruga kupaca. Opremljen je Nissanovom ProPILOT tehnologijom i načinom e-papučice za vožnju s jednom papučicom. Svi električni pogonski agregati nude uzbudljivo iskustvo vožnje koje savršeno nadopunjuje Leaf-ov inteligentni dizajn i napredna povezanost.

Leaf Nismo RC pokazuje snagu i performanse električnih vozila što su ključne komponente Nisanove inteligentne vizije mobilnosti, a nema sumnje kako bi za volanom ove električne jurilice svi uživali…

 

Autor

Preporučeni sadržaj