STRUJA JE 'IN'

Nissan pripremio novi pogonski e-Power sklop za Qashqai, stiže na ljeto

Japanci su predstavili odvažni i inovativni pogonski sklop e-POWER, koji stiže u ponudu krajem ljeta, za početak uz novopristigli Qashqai… 

Novi Qashqai bit će prvi model u Europi koji će biti opremljen Nissanovim jedinstvenim pogonskim sustavom e-Power. Ekskluzivno za Nissan i ključna komponenta u strategiji inteligentne mobilnosti tvrtke, sustav e-Power jedinstven je pristup elektrifikaciji koji čini svakodnevnu vožnju ugodnom i učinkovitom.

“Uvođenje inovativnog sustava e-Power u novi Qashqai donosi jednu novu dozu energije u segment crossovera. Kupcima će se svidjeti osjećaj vožnje električnog modela, ali bez obzira na punjenje. A e-POWER predstavlja značajnu prekretnicu u strategija elektrifikacije marke”, rekao je Guillaume Cartier, predsjednik Nissanove regije AMIEO.

Zašto e-POWER?

Nissanovo istraživanje pokazalo je da potrošači europskih crossovera provode više od 70% vremena vozeći se u gradskim i prigradskim sredinama. Istraživanje također pokazuje da se potrošači osjećaju obveznim napraviti kompromis u pogledu užitka u vožnji kako bi bili ekološki usmjereni pri izboru vozila.

Kako bi odgovorio na taj trend, Nissan je razvio sustav e-Power, posebno prilagođen potrebama europskih potrošača. Nudi optimalnu učinkovitost goriva uz užitak u vožnji EV zahvaljujući kombinaciji dvaju specijaliteta japanske marke – napredne tehnologije baterija i motora, plus inovativni motor s unutarnjim izgaranjem s promjenjivim omjerom kompresije.

Kao takav, e-Power je idealna tehnologija za one koji ne mogu ili ne žele odvojiti vrijeme za punjenje pomoću kabela, ali se suočavaju s svakodnevnom gradskom ili prigradskom vožnjom, i koji su spremni napraviti prvi korak u prelasku na puni EV angažman, u budućnosti.

Foto: Nissan