INTERIJER ZA NOVI QASHQAI

Nissan Qashqai (2021.) u prvom pogledu interijera, best seller postao još moderniji

Nissan Qashqai treće generacije uskoro stiže, a japanski su stručnjaci odlučili pokazati interijer…

Povezana, udobna i zapovjednička, kabina novog Nissanovog uspješnog crossovera Qashqai postavlja novi standard za vrhunski osjećaj, prepoznatljiv dizajn i poboljšanu upotrebljivost.

Gotovo petnaest godina prodaje omogućili su Nissanovim dizajnerskim i inženjerskim timovima da prikupe povratne informacije milijuna kupaca i osiguraju da je najnovija generacija Qashqaija do sada najviše usmjerena na korisnike i beskompromisna.

Napredne tehnologije inteligentne mobilnosti Nissan su na dohvat ruke vozaču, s udobnošću i kvalitetom u svakom dodiru. Novi vrhunski materijali, pametne značajke i promišljeni detalji poboljšavaju kabinu koja pruža vrhunski dizajn i praktičnost u svim dimenzijama.

Počevši slijeva udesno, novi Qashqai dolazi s potpuno digitalnom 12,3-inčnom instrumentnom pločom koja se može konfigurirati na mnogo načina, a popraćena je 10,8-inčnim head-up zaslonom na najbogatijim razinama opreme. Nissan kaže da je to najveći Head Up Display u segmentu, a projicirat će razne informacije na vjetrobransko staklo unutar vidokruga vozača.

Najznačajnija promjena u rasporedu nadzorne ploče novi je devet inčni zaslon osjetljiv na dodir koji se nalazi na vrhu središnje konzole. Ima podršku za Android Auto i Apple CarPlay, od kojih potonji radi bežično. Standardni audiosustav Nissan će u bogatom paketu opreme Tekna zamijeniti sa zvučnim sustavom Bose s 10 zvučnika i subwooferom montiranim u prtljažni prostor.

Da novi Qashqai ne briljira samo po pitanju tehnologije, već i praktičnosti, dokazuju i ove brojke; putnici na stražnjim sjedalima imaju dodatnih 28 milimetara prostora za koljena, dok je prostor za glavu sprijeda i straga povećan za 15 mm. Kompaktni crossover sada je dulji za 35 mm, širi je za 32 mm i viši je za 25 mm od modela koji zamjenjuje, a međuosni razmak povećan je za 20 mm.

Također, prtljažni prostor je zbog rasta karoserije dobio 74 litara više u odnosu na prethodnika, dok je podnica niža za 20 mm. Praktični detalji poput 12V utičnice te dvostruke žarulje zaokružuju ovu praktičnu priču. Preostaje samo vidjeti vanjštinu i popis motorizacije, a vjerujemo kako ni u tim područjima Nissan neće razočarati…

Foto: Nissan

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin