DODATNA POPULARIZACIJA MODELA

Nissan Z kao safety car uvodit će red u Super GT seriji utrka

Nissan Motor i Nissan Motorsports & Customizing Co. potvrdili su da će potpuno novi Nissan Z biti sigurnosni automobil u Super GT seriji utrka… 

Novi Nissan Z debitirati će u trećoj utrci sezone 2022. na Suzuka Circuitu, a ceremonija primopredaje će se održati na utrci 29. svibnja.

Takao Katagiri, voditelj Nissan ureda Motorsports Business Unit poručio je: “Ove godine počeli smo se natjecati u Super GT s Nissanom Z GT500. Sada će Z – utjelovljenje Nissanove DNK – uvoditi sigurnost na ovim utrkama.”

Sigurnosni automobili obavljaju vitalne dužnosti, uključujući inspekciju staze prije utrke za prepreke i vodeće natjecateljske automobile kada se dogode nesreće na utrci. Nissan i NMC donirali su vozilo.

Sportski automobil Z simbolizira Nissan strast prema vožnji. Predstavljen u kolovozu 2021., potpuno novi Z s oduševljenjem je prihvaćen od strane novih i starih ljubitelja zahvaljujući njegovom kultnom stilu i uzbudljivim performansama u tehnološkom pogonu. Natječući se u ovosezonskom Super GT s Nissan Z GT500, Nissan i NMC nastoje proširiti bazu obožavatelja Z modela i Super GT serije.

Foto: Nissan

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo