STRUJA JE SVE OBUZELA

Nova era, Maserati krenuo s testiranjem prvog u potpunosti električnog pogonskog sustava

U okviru programa primjene svojih planova za elektrifikaciju proizvodnog programa, talijanski proizvođač Maserati započeo je s fazom testiranja svojih potpuno novih električnih pogonskih sustava kojima će u budućnosti biti opremljeni svi novi modeli ove marke…

Maserati je proizveo eksperimentalna vozila opremljena novim 100% električnim i inovativnim pogonskim sustavom sa tehnologijom koju u potpunosti potpisuje Maserati. Testiranja će se provoditi u novom centru inovacija „Innovation Lab” u Modeni.

U toj eksperimentalnoj fazi razvijat će se i zvuk karakterističan za električni motor. Novi, potpuno električni modeli automobila imat će prepoznatljiv zvuk koji je već jedinstvena odlika svih automobila talijanskog proizvođača opremljenih klasičnim motorima s unutarnjim izgaranjem. Kupci će tako moći uživati u vozilima na 100% električni pogon koja pružaju užitak pri vožnji, udobnost, snažne performanse i imaju jedinstven i prepoznatljiv zvuk.

Putem cestovnih ispitivanja i testiranja na trkaćim stazama prikupljat će se važni podaci za razvoj i daljnje usavršavanje novih električnih pogonskih sustava koji će se rabiti na budućim modelima iz proizvodnog programa Maserati.

Novi modeli Maserati GranTurismo i GranCabrio bit će prvi automobili marke sa 100% električnim pogonom, a silazit će sa proizvodnih traka tvornice u Torinu.

Autor

Preporučeni sadržaj