NE PRESTAJE OSVAJATI PUBLIKU

Novi 500 osvojio još jednu nagradu za dizajn

“Best Design 2020” nagrada ide u ruke malog Talijana…

Novi 500 dobio je nagradu “Best Design 2020” koju su dodijelili čitatelji njemačkog časopisa “Auto Motor und Sport”

Radi se o jednom od najprestižnijih priznanja u svijetu dizajna u autoindustriji, pobijedivši konkurente konvencionalnim motorom sa unutrašnjim izgaranjem, zahvaljujući jedinstvenom i prepoznatljivom stilu koji i dalje zadivljuje i očarava.

Nagrada “Autonis 2020” nadopunjuje već osvojenu nagradu “Red Dot Design Award”, koju je nedavno dodijelio međunarodni žiri od 21 renomiranog stručnjaka za dizajn u kategoriji “Design Concept”.

Olivier François, predsjednik marke Fiat, napomenuo je: “Nagrada” Autonis “, koju su izglasali čitatelji časopisa “Auto Motor und Sport”, važno je priznanje za Novi 500, koji je dodan prestižnoj nagradi “Red Dot” koju je osvojio prije nekoliko tjedana. To je još važnije iz dva razloga: prvo, jer ga je dodijelio žiri sastavljen od čitatelja, koji su već impresionirani Novim 500; i drugo, jer je nagrada osvojena na tako zrelom tržištu električnih automobila kao što je njemačko, a prije svega protiv tako važnih konkurenata. Sve me to čini izuzetno ponosnim i svi se već radujemo dolasku Novog na njemačko tržište, koje je jedno od naših glavnih tržišta.”

Klaus Busse, voditelj dizajna u FCA grupi za EMEA regiju, dodao je: „Počašćeni smo priznanjem koje su njemački čitatelji dodijelili Novom 500 u profinjenoj, ali stalnoj referenci između revidirane prošlosti i budućnosti. To se jasno može vidjeti na Novom 500, na moderno dizajniranom prednjem dijelu, koji i dalje zadržava prepoznatljivi ‘osmijeh’ kultnog Fiata, i klasičnoj silueti po kojoj su prepoznatljive sve tri generacije modela. Novi 500 savršeno kombinira volumetrijske proporcije, čiste i zaobljene linije te značajke poput okruglih prednjih svjetala i ovalne komandne ploče u putničkom prostoru. Ukratko, Novi 500 moderna je interpretacija automobilske legende, sa sposobnošću razvoja prema sve održivoj i okolišu prihvatljivoj urbanoj mobilnosti. “