GDJE JE UTIČNICA?

Novi Fiat 500 po prvi puta u potpuno električnom izdanju!

Omiljeni mališan koristi jedan električni motor s baterijom od 42 kWh. Motor razvija 118 KS (88 kilovata) za koje Fiat kaže da mogu ubrzati 500 do 100 km/h za 9,0 sekundi…

Talijani kreću u novu eru. Ta priča počinje na najbolji mogući način, s modelom Fiat 500. Za sve ljubitelje kultnog modela, odmah treba naglasiti kako je ovo iz temelja potpuno novi model. Dakle, nije nikakvo nadograđivanje po srijedi.

Ovaj novi model proizvodit će se u Torinu, dok će se aktualne generacija Fiata 500 benzinskim i hibridnim motorima i dalje proizvoditi u Poljskoj. Može se reći da je ovo prvi pravi električni Fiat jer je aktualna generacija modela 500 imala električnu verziju koja je bila kratkog vijeka.

Bezvremenski oblik modela 500 zadržao se s novim modelom, dok su jasno vidljive promjene poput novih LED farova i dinamičnijeg prednjeg dijela. Oznaka marke također je nestala s prednje strane, zamijenjena je velikim znakom 500 u samoj rešetki. Straga je zaobljeniji, stražnja svjetla stvaraju motiv u obliku slova E kako bi se naglasila električna priroda vozila.

Novi 500 koristi jedan električni motor s baterijom od 42 kWh. Motor razvija 118 KS (88 kW), koji će Fiat potjerati do 100 km/h za 9,0 sekundi. Električni Fiat će dostići najveću brzinu od 150 km/h i nudi raspon od 320 kilometara prema WLTP standardima.

Punjenje 80% baterije trajat će 35 minuta koristeći 85 kW punjač, dok samo punjenje kod kuće traje oko 14 sati. Prvo je predstavljena verzija s platnenim krovom, a uskoro ćemo vidjeti i onu s limenim pokrovom.

Prva edicija ograničena je na 500 primjeraka, a koštat će 37.500 eura.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin