Novi Hyundai i10, razigrani nastup i provjereni aduti

Najnovija generacija automobila A segmenta zaokružuje priču novog vala korejske marke, a premijera je zakazana za IAA Frankfurt

Hyundai je predstavio potpuno novi i10 uoči velike premijere na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu (IAA) 2019. Najnoviji model donosi novi dinamičan dizajn, kao i sveobuhvatno povezivanje i napredni sigurnosni paket.

Od svog predstavljanja 2008. godine, i10 je uspješna priča za Hyundai u Europi. Kao i prethodna generacija modela, novi i10 dizajniran je, razvijen i izrađen u Europi. Vanjski izgled odražava njegov mladi duh, istovremeno osiguravajući beskompromisnu dostupnost i udobnost kako bi podržali raznolike korisnike u njihovim svakodnevnim aktivnostima.

U kombinaciji s jednom od najopsežnijih ponuda sigurnosne opreme u svojoj klasi, i10 se predstavlja kao odličan izbor.”i10 je uvijek bio jedan od naših pokretača prodaje i povijesna baza rasta Hyundaija u Europi. Zadržavamo kupce koji traže automobil A segmenta uvodeći ovaj novi model”, kaže Andreas-Christoph Hofmann , potpredsjednik marketinga i proizvoda u Hyundai Motor Europe.

Dinamičan i elegantan dizajn potpuno novog i10 nudi kontrast mekih površina i oštrih linija. U usporedbi s prethodnikom, novi i10 ima malo drugačiji nastup. Njegov vizualni stav poboljšan je spuštenim krovom (20 mm) i širom karoserijom (20 mm). Ova poboljšanja mogu se nadopuniti novo dizajniranim opcijskim 16-inčnim alu felgama što rezultira energičnim i okretnim izgledom.

Njegova široka prednja rešetka izražava sportski karakter i uključuje okrugla LED dnevna svjetla. Potpuno novi i10 bočni pogled karakterizira čisto i glatko mišićastu strukturu koja je oblikovana tako da pruža maksimalan unutarnji prostor. Kupci mogu birati između 10 vanjskih osnovnih boja, uključujući tri nove: Dragon Red, Mesing i Aqua Tirkizno.

Ostali izbor boja za vanjsku boju su Phantom Black, Polar White, Star Dust, Sleek Silver, Champion Blue, Tomato Red i Slate Blue. Mogućnost dvobojnog krova – u crnom ili crvenom – dodatno povećava mogućnosti prilagođavanja kupaca i otkriva razigranu stranu novog modela. Sveukupno su dostupne 22 kombinacije vanjskih boja.

Zabavne vozne osobine i ekološki prihvatljivi pogonski sklopoviPotpuno novi i10 bit će dostupan kada stigne u prodaju s dva motora: 1.0-litarskim MPi 3-cilindričnim motorom sa 67 KS i 96 Nm, kao i 1.2-litarskim MPi 4-cilindričnim motorom s 84 KS i 118 Nm okretnog momenta.

Oba motora su dostupna s dva izbora mjenjača, koji se sastoje od ručnog mjenjača s pet stupnjeva prijenosa i automatskog ručnog mjenjača s pet stupnjeva prijenosa (AMT). U usporedbi s tradicionalnim automatskim mjenjačem, AMT povećava učinkovitost zahvaljujući svojoj lakšoj težini i smanjenom trenju.

Kako bi se dodatno poboljšala aerodinamika, koeficijent povrata automobila smanjen je s 0,32 na 0,31.Novi i10 možemo očekivati u prodajnim salonima već na zimu…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo