OVO ILI IPAK GLB?

Novi Mercedes-Benz GLA stigao u domaće salone, cijena slična prethodniku!

Izgledom potpuno drugačiji od prethodnika, ali još atraktivniji, domaćim trgovcima sada je stigao i posljednji novitet iz crossover/SUV segmenta marke iz Stuttgarta…

Na zagrebačkom Jankomiru, u salonu Emil Freya, stigao je najavljeni GLA. Nova, druga generacija hvali se još naprednijom tehnologijom. Kako ga najavljuju, novi GLA je neprikosnoveni pratilac u vašem životu prepunom avantura.

Dizajnerski odmak, možda neće na prvu mnogima sjesti, ali svoj sportski stav nije izgubio. Dapače, sada je još izraženiji, ako je vjerovati najavama.

U pogledu interijera, očekivano on je gotovo identičan onome iz A-klase i atraktivne coupe limuzine CLA. Interijer ujedinjuje prostorni dojam, sportski karakter i materijale na najvišoj razini. Pritom je novi kompaktni SUV ipak funkcionalniji.

Vožnja će i u ovom Mercedes-Benzu biti prilično sigurna uz Mercedes-Benz Intelligent Drive.

U ponudi su samo dizelski i benzinski motori?

Da, neke hibridne ili električne izvedbe sigurno neće biti tako skoro. Što se tiče trenutno dostupnih izvedbi, GLA će ponuditi dvije dizelske varijante, s pogonom na prednje, odnosno na sva četiri kotača. Dok će benzinska varijanta ponuditi također dva motora, GLA 200 i GLA 250 (224 KS). Jača verzija dostupna s pogonom na sve kotače, dok je automatski mjenjač standardan kod svih izvedbi. Dakle, ručnog mjenjača nema…

Ovo će biti skup automobil?
Neće, barem ne previše. Sve su to male razlike čak i u odnosu na cijene prethodnika. Tako ćete za GLA 200d (150 KS) s 8G-DCT automatskim mjenjačem biti dostupan već od 260.175 kuna. S druge strane ljubitelji benzinaca proći će nešto jeftinije, barem u startu s GLA 200 izvedbom od 163 KS i 7G-DCT automatikom po cijeni od 249.330 kuna. Obje izvedbe su samo s pogonom na prednje kotače.

Na AMG verzije (35 i 45) još neko vrijeme ne računajte…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo