NOVI LEON

Novi Seat Leon nudi domišljato ambijentalno osvjetljenje!

Upravo predstavljeni Seat Leon najnapredniji je i najsigurniji Leon do sada, a vozaču je na raspolaganju širok spektar sigurnosnih i pomoćnih sustava u vožnji…

Ambijentalno osvjetljenje danas i nije neka novost u kompaktnoj klasi.  No, prije samo par godina, ova je stavka bila rezervirana za “top gun” modele koji su nudili velikani koje proizvodi Audi ili Mercedes-Benz.

Jedan od njih koji je odlično ukomponirao unutarnji dizajn s ambijentalnom rasvjetom svakako je i Seat Leon. No, španjolci su se ovdje odlučili spojiti ugodno s korisnim.

(foto: motor1.com)

Ako pogledate fotografiju, vidjet ćete da prikazuje točku na kojoj se vozačeva vrata novog Leona spajaju s nadzornom pločom i A-stupom. Ambijentalna svjetlosna traka koja pokriva cijelu širinu nadzorne ploče i nastavlja se kroz ploče vrata kako bi stvorila prekrasan vizualni efekt, no uz poseban efekt noću tu se krije i još jedna sigurnosna stavka.

Naime, dio trake također služi kao upozorenje za neke od funkcija pružanja pomoći u automobilu, uključujući senzor mrtvog kuta, pomoć pri promjeni voznog traka i pomoć pri izlasku.

Važno je napomenuti da pametna ambijentalna rasvjeta standardno dolazi s Xcellence paketom opreme, a proizvođač objašnjava da osvjetljenje mijenja boju ovisno o vozačevim potrebama. Na primjer, ako ste tek pokrenuli motor, dočekat će vas toplije boje, a prelazak na Sport način donijet će svjetlije tonove. Doduše, slična stvar ne postoji ni u novom Golfu, ali ni u Octaviji, pa će Leon tako biti dio jedne posebne priče…

Autor

Preporučeni sadržaj