OSTAJE NA ČELU PORSCHEA

Oliver Blume postaje prvi čovjek Volkswagen Grupe

Oliver Blume naslijedit će Herberta Diessa na mjestu predsjednika upravnog odbora Volkswagen grupe  od 1. rujna 2022.

Na sjednici održanoj krajem ovog tjedna Nadzorni odbor Volkswagen AG imenovao je Olivera Blumea za novog predsjednika Uprave koncerna. On će preuzeti ovu poziciju od 1. rujna i ujedno će ostati predsjednik Upravnog odbora Porsche AG.

Oliver Blume je tom prilikom dodao: “Jako sam uzbuđen što ću voditi i Porsche AG i Volkswagen grupu. Moj fokus bit će na kupcima, brendovima i proizvodima. Ljudska komponenta mi je uvijek u prvom planu. Timski duh, poštenje i strast ključni su za uspjeh, a to se odnosi na naše marke kao i cijelu Grupu. Tim Porschea može se osloniti na mene da ću dugoročno voditi tvrtku. Postavili smo Porsche na uspješne temelje u tehnološkom, financijskom i kulturnom smislu – i vidimo sebe kao lidera održive mobilnosti.”

Oliver Blume predsjedava Upravnim odborom Porsche AG od 2015. Prije toga bio je član Upravnog odbora odgovoran za proizvodnju i logistiku u Porscheu. Član je Uprave koncerna od 2018. Rođen u Braunschweigu, pridružio se Volkswagen grupi 1994. i od tada je na rukovodećim pozicijama za marke AUDI, SEAT, Volkswagen i Porsche.

Foto: Porsche

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo