DOKTORE, POMOZITE

Opel Astra 1.7 CDTI (2012.): vibracije iz prednjeg kotača. Je li uzrok loš popravak nakon sudara?

Opel Astra 1.7 CDTI: problem bi mogao biti ležaju, iskrivljenoj glavini ktača i/ili ekscentričnom pogonskom vratilu. Prije kupnje automobil ste trebali detaljno pregledati

PITANJE ČITATELJA

Nedavno sam kupio Opel Astra 1.7 CDTI iz 2012. za koju mi je vlasnik rekao da je pretrpjela sudar i da je kvalitetno popravljena i zbog toga sam je kupio povoljno. Međutim, kod brže vožnje osjeća se i čuje lupanje u području desnog kotača, a mehaničar mi kaže da je problem u ležajevima.

ODGOVOR DOKTORA

Činjenica da se osim vibracija javlja i lupanje, ukazuje da bi problem mogao biti, ne samo u ležajevima, nego i u ekscentričnim pogonskim vratilima, odnosno glavinama prednjih kotača.

Trebali ste temeljito pregledati vozilo prije kupnje te napraviti testnu vožnju s iskusnom osobom. Očito ste kupili neispravno vozilo, koje nakon sudara nije dobro popravljeno. Zatražite od bivšeg vlasnika da vam vrati dio novca, jer ga možete tužiti za prodaju vozila sa skrivenom manom.

Predstoji vam odlazak kod dobrog mehaničara za podvozje, koji bi trebao detaljno provjeriti sve sklopove prijenosa snage, upravljačkog mehanizma i ovjesa te izmijeniti neispravne dijelove. Potom obvezno treba podesiti geometriju kotača.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo