NOVA OPEL ASTRA

Opel Astra L (2022.): ugledala svjetlo dana prije službene premijere, odvažnija, modernija i veća spremna na pohod!

Nakon brojnih kamuflažnih fotografija, stigle su i prve službene fotografije Opel Astra…

Nova Opel Astra upravo je ugledala svjetlo dana. U najavi, njemački proizvođač naglašava kako novi model C segmenta demonstrira preciznost u svakom detalju i cilja direktno u centar tog konkurentnog tržišnog sektora. Naravno, uz benzinske i dizelske motore, nova će Astra L raspolagati i sa plug-in hibridnim pogonom.

Opel Astra tehnološki je usko povezana s nadolazećim Peugeotom 308 (EMP 2 platforma), međutim, zbog potpuno drukčijeg dizajnerskog pristupa bit će jednako upečatljiva na cestama kao nikada do sad. Za to je zahvalan sad već dobro poznat Vizor dizajn prednjeg kraja kojeg je implementirala nova Mokka, ali i za broj manji model Crossland.

Što se dimenzija tiče, nova Astra je duža za 4 mm (4374 mm), šira za 51 mm (1860 mm), niža za 15 mm (1470 mm). Međuosni razmak je porastao za 13 mm (2675 mm), a zapremina prtljažnika narasla je za 52 litre te ukupno broji 422 l.

Interijer je u potpunosti fokusiran na dva velika zaslona uz digitalni 10-inčni ekran i veliki 10-inčni ekran infotainment sustava koji raspolaže sa svim blagodatima kao navigacijskim sustavom kojeg potpisuje TomTom, ali i Apple CarPlay te Android Auto povezivošću. Uz motorizaciju, Astra je preuzela i svu paletu sigurnosnih sustava koju trenutno nudi PSA grupacija, pa će serijski stizati sa sustavom automatskog kočenja te sa sustavom upozorenja na izlazak iz trake. Naravno, LED svjetla stižu serijski, a vozače će veseliti i sustav kamera u 360 stupnjeva.

Benzinska ponuda kreće sa 1.2 turbobenzinskim motorom sa 110 KS te ručnim šesterostupanjskim mjenjačem, dok će dizelske boje braniti 1.5 CDTI turbodizelaš sa 130 KS. Kupci će sa snažnijim motorima moći birati i izvrsnu osmerostupanjsku automatiku koju potpisuje japanski Aisin. Plug-in hibridne verzije stižu kasnije, a prvi će modeli svojim vlasnicima stići početkom slijedeće godine.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo