SPORTSKI KOMPAKT IZ RÜSSELSHEIMA

Opel Astra OPC (2022.): s hibridnih 280 KS penicilin za Volkswagen Golf GTI

Opel Astra L, koja se na jesen 2021. očekuje kao tehnološki blizanac novih modela Peugeot 308 i DS 4, a posebno će zanimljiva biti Top-gun verzija OPC…

Foto: Autozeitung.de

Opel Astra će u sljedećoj generaciji biti potpuno PSA-ov proizvod, ugledni njemački kompakt na modularnoj francuskoj platformi EMP2. To je i glavni Opelov adut predstojećeg razdoblja, koji će biti visoko hibridiziran, ali će ipak zadržati poznate benzinske i dizelske motore, naravno prilagođene normama Euro 6d.

Na tržištu se očekuje na jesen 2021., a visoka očekivanja koja u Rüsselsheimu imaju od tog modela potvrđuje najava sportske verzije OPC, koja bi trebala stići pred ljeto 2022. Pokretat će se hibridnom tehnologijom, potpomognutom 48V sustavom. Osnovni će pogon biti turbobenzinac 1.6, snage 180 KS, a u sinergiji s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i elektromotorom ukupna će, sustavna snaga biti 280 KS.

To će osigurati ubrzanje do 100 km/h za 5,9 sekundi i najveću brzinu od 250 km/h. A statistička potrošnja, uz svakodnevno punjenje baterija (samo na struju moći će, umjereno, voziti 60 km) iznosit će samo 2 l/100 km. Naravno, realna će potrošnja biti veća, ovisno o režimu vožnje.

S tim će adutima Opel Astra OPC postati opasni konkurent za Volkswagen Golf 8 GTI…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin