SPORTSKI ADUT IZ RÜSSELSHEIMA

Opel Astra OPC (2022.): s hibridnih 300 KS udara na Volkswagen Golf 8 R

-

Opel Astra OPC će koristiti pogonsku mehaniku modela  Opel Grandland Hybrid4, s turbobenzincem 1.6 snage 225 KS na prednjim kotačima i elektromotorom straga za ukupnih 300 KS i ubrzanjem do stotke za 6,1 sekundu…

Foto: Auto Zeitung

Opel Astra L prezentacijom izazvala veliko zanimanje na automobilskom tržištu te postaje jedan od najzanimljivijih modela C-segmenta. Prve su reakcije vrlo povoljne te se pokazalo da je dolazak Opela u koncern PSA, odnosno odnedavno Stellantis. Opel Astra je oduševila i dizajnom i tehnologijom te će ubrzati prvi redizajn glavnog konkurenta – Volkswagen Golf 8.

Na krilima dobrog starta, iz Rüsselsheima stiže najava Top Gun modela Opel Astra OPC, koja sportske karakteristike dosadašnjih modela diže na višu razinu Opel Astra L je napravljena na zajedničkoj koncernskoj platformi EMP-2, prilagođenoj snažnoj hibridizaciji, po uzoru na modele Opel Grandland 4Hybrid i Peugeot 508 PSE.

Opel Asta OPC, oplemenjena sportskom izvedbom, koju pokazuju 20-colni aluminijski naplaci pokretat će se kombinacijom turbobenzinca 1.6 THP s 225 KS na prednjim kotačima i elektromotorom od 100 kW na stražnjim, koji će se napajati iz litij-ionske baterije kapaciteta 15 kWh te starter-generatorom kojeg pokreće turbobenzinski motor (pri manjem opterećenju).

Ubrzanje do stotke će biti skraćeno na 6,1 sekundu, a najveća će brzina biti 250 km/h. Dolazak ulrrasportskog modela Opel Astra OPC predviđen je za proljeće 2022.

Autor