novi adut iz russelsheima

Opel Corsa (2023.): šeste generacije, poboljšana verzija za tržišnu utakmicu u nižoj klasi

Od jeseni 2023. redizajna Opel Corsa uvodi atraktivnu masku “Vizor grill”. Tu je i snažnija električna varijanta i 48-voltna tehnologija za motore s unutarnjim izgaranjem

Najvažnija inovacija ispod lima redizajniranog modela Opel Corsa (2023.) odnosi se na uvođenje druge, snažnije e-varijante za potpuno električnu Opel Corsu Electric. Standardni električni pogon koji koriste Opel i njegove sestrinske marke Citroën i Peugeot s uglađenih 100 kW (136 KS) ubuduće će biti popraćen snažnom alternativom od 115 kW (156 KS), koja se već nudi u Peugeotu e-208. Iz njega se može izvesti i mogući domet od gotovo 400 kilometara (WLTP). Opel stavlja najveći okretni moment dostupan s mjesta na 260 Nm.

Dobre vijesti: Opel ne svodi svoj bestseller na električni pogon. 1,2-litreni trocilindrični turbobenzinac od 100 i 136 KS blago je hibridiziran korištenjem 48-voltne tehnologije, a atmosferska varijanta od 75 KS ostaje u ponudi, kao i 1,5-litreni turbo dizel od 102 KS.

Prednji dio, kojim dominira takozvana maska ​​Vizor, tipičan je za Opel Corsu Facelift (2023). Ne razlikuje se od vizira, tamno obojena plastična maska ​​proteže se cijelom širinom. Također uključuje LED prednja svjetla. Također su upečatljivi elementi u obliku polumjeseca na vanjskim krajevima odbojnika, koji simuliraju usisnike zraka i sada se čine veći nego prije. Nova je i prilično trijezna boja “Graphic Grey”. Sa stražnje strane, dizajnerski tim sada je proširio pet slova koja čine ime dalje i centrirao ih iznad vrata prtljažnika.Opel Corsa je tehnički blizanac Peugeota 208 – motori, osovine, mjenjači i komponente su isti – ali slijedi potpuno jedinstvenu liniju dizajna.

Unutrašnjost Opel Corse Facelift (2023.) ima nove uzorke sjedala i modificirane kontrole poput upravljača i mjenjača. Digitalni kokpit s posebno visokom rezolucijom dostupan je uz neobjavljenu nadoplatu. Druge blagodati modernog vremena su mogućnost upravljanja navigacijskim sustavom glasovnim naredbama i njegova sposobnost “ažuriranja preko zraka”, odnosno mogućnost održavanja sustava ažurnim putem digitalnog prijenosa podataka. Drugi element iz viših klasa je matrično svjetlo koje Opel naziva “Intelli-Lux-LED”. Ubuduće će 14 umjesto osam pojedinačno upravljivih LED elemenata osiguravati bolje osvjetljenje ceste, automatski skrivajući nadolazeći promet.

Autor

Preporučeni sadržaj