Opel Corsa, u top gun verziji Irmsher iRC, sa 230 KS

Opel Corsa GSi, tehnološka blizanka modela Peugeot 208 GTi, u izvedbi poznatog njemačkog tunera Irmscher, na krilima brutalno friziranog turbobenzinca 1.6, do stotke će ubrzavati za 6,5 s i potegnuti 240 km/h…

Nastavlja se Opelova renesansa ‘pod kapom’ PSA. Opel Corsa šeste generacije još nije startala na tržište, a već se najavljuje sportska verzija Opel Corsa GSi. U Rüsselsheimu su odlučili podignuti letvicu snage. Dosadašnji Volkswagen Polo GTI i Renault Clio R.S. raspolažu s po 200 KS, Peugeot GTi s 208 KS, a Opel Corsa OPC s 210 KS.

Top Gun verzija novog modela Opel Corsa, u verziji Irmscher, upregnuta je već proslavljenim  PSA-ovim turbobenzincem 1.6 s direktnim ubrizgavanjem, pojačanim na 230 KS. Ubojitom potencijalu motora bit će prilagođena oprema i sportsko podvozje, 15 mm sniženo u usporedbi s osnovnom Corsom te ojačane kočnice i posebno dizajnirani 18-colni aluminijski naplaci.

U kombinaciji s ručnim 6-stupanjskim ili automatskim 8-stupanjskim mjenjačem, postizati izvrsne performanse. Do 100 km/h će ubrzavati za 6,5 sekundi i postizati okruglo 240 km/h, uz vrhunski užitak vožnje. Cijeli taj paket dostupan je po cijeni od 35.000 eura (u Njemačkoj).

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin