OSVJEŽENJE DONOSI I NOVI PROIZVODNI POGON

Opel Grandland u osvježenom izdanju u Eisenachu krenuo s proizvodnjom

OPEL

Novi Opel Grandland od danas je krenuo u novu avanturu, s nove lokacije…

Opelov izvršni direktor Uwe Hochgeschurtz i premijer Thuringije Bodo Ramelow bili su danas na licu mjesta u Eisenachu kada je s proizvodne trake sišao prvi vodeći SUV njemačkog proizvođača.

Prvi primjerak koji je izašao iz proizvodnog pogona, Opel Grandland Hybrid4 u opremi Ultimate s električnim pogonom na sve kotače i snagom sustava od 221 kW / 300 KS proizveden je u tvornici u Thuringiji.

“Prepun inovativnih tehnologija, s potpuno digitalnim Pure Panel kokpitom i visoko učinkovitim portfeljem pogona uključujući dva plug-in hibrida, novi Grandland će nam dati daljnji zamah,” rekao je Opelov izvršni direktor Uwe Hochgeschurtz u tvornici Eisenach. “Već se veselim što ću vidjeti naš najveći SUV u veljači, a zatim u rukama kupaca.”

Drago nam je što novi Opel Grandland sada može sići s proizvodne trake ovdje u Eisenachu”, naglašava Xavier Chéreau, predsjednik nadzornog odbora Opela i menadžer ljudskih resursa Stellantis. “Socijalni dijalog je ponovno doveo do konstruktivnih rješenja koja doprinose konkurentnosti lokacije – što je još važnije s obzirom na dalekosežne promjene u automobilskoj industriji.” “Tim je odradio fantastičan posao unatoč mnogim ograničenjima vezanim uz pandemiju. S novim Grandlandom otvaramo još jedno poglavlje u uspješnoj povijesti tvornice.”

Foto: Opel