NOVI ADUT IZ RÜSSELSHEIMA

Opel Tigra (2024.): hibridnih 225 KS za povratak malog coupea na bazi Corse

-

Opel Tigra, koja se kao coupe verzija modela Opel Corsa B proizvodila od 1994. do 2001. u novoj će izvedbi biti stilska izvedenica novog modela Opel Manta…

Opel Tigra druge generacije, premda još nije službeno potvrđeno, trebao bi postati novi adut iz Rüsselsheima, Za razliku od modela prve generacije, koji je bio coupe B-segmenta, Tigra II bit će u C-segmentu, napravljena na koncernskoj platformi EMP2, kao coupe izvedenica modela Opel Astra (ne Corsa), dakle i novog hita Peugeot 308.

Atraktivan stil, već najavljen za novi model Opel Manta (izvedenica modela Peugeot 508) čini se da će najprije zaživjeti u formatu dužine 438 centimetara. Sportska izvedba i oprema te hi-tec što bi bio ‘forte’.  Osnovna verzija bi bila s blagohibridnim 3-cilindarskim turbobenzincem 1.2 snage 130 KS.

Punokrvne verzije bile bi plug-in-hibridne, na bazi već proslavljenog turbobenzinca 1.6 THP ukupne sustavne snage 180 i 225 KS. Prve pozitivni odjeci najave modela Opel Tigra II, pokazuje da bi to mogao biti prvi i glavni adut, kojim će se Opel vratiti u coupe segment. Budući da su osnovni modeli, nova Opel Astra i Peugeot 308, iz kojih će nastati već tu, Opel Tigra II bi mogla stići već krajem 2023.

Foto: Opel

 

Autor