NEŠTO DRUGAČIJE

Opel u neviđenom formatu, umjesto slova modeli od sad uz oznake QR koda

Potpuno digitalni, Inovativni kod zamijenit će značke na budućim modelima…

Pisanje je out. Njemački proizvođač automobila, Opel digitalizaciju svog portfelja proizvoda podiže na sljedeću razinu. Imena, oznake motora i amblemi budućih Opel modela zamijenit će iQR kodovi. Iako informacijsko-zabavni sustavi modela od Astre do Zafire Life već neprimjetno povezuju vozače i putnike s digitalnim svijetom, sad će to moći i ostali sudionici u prometu.

Opel je svoju viziju daljnjeg razvoja tehnologije QR koda pretvorio u stvarnost i dao je ovo novo ime u laboratoriju za dizajn. Takozvani dizajn iQR koda iz Rüsselsheima donosi virtualnu sferu u stvarni svijet. Mogu poprimiti bilo koji oblik – poput oblika legendarnog Manta logotipa, koji se u svom najljepšem digitaliziranom obliku.

U ovom je slučaju Manta poslužila kao pilot projekt za Opelove grafičke dizajnere i IT programere koji su logo u obliku zraka pretvorili u dizajn iQR koda.

„Pisanje koda za logotip Manta GSe ElektroMOD bilo je jedinstveno iskustvo: preoblikovati četvrtasti oblik konvencionalnog QR koda u oblik zrake, bio je pravi izazov. To što smo uspjeli ostvariti ovu futurističku viziju nije ništa manje nego senzacionalno ”, kaže glavni grafički dizajner za iQR kodove Hara Masahiro Junior II – potomak slavnog izumitelja prvog QR koda.

U budućnosti će marka stvoriti jedinstveni dizajn iQR koda za svaku novu liniju modela. Sljedeća generacija Astre koja će debitirati krajem ove godine.

Autor