SJAJAN USPJEH

Opel Vivaro i bratski modeli slave brojku od 1.500.000 proizvedenih modela

-

Stellantis slavi 1.500.000 primjeraka proizvedenih kombi modela, a to su Vivaro i njegovih sestrinskih kombiji proizvedeni u proizvodnom pogonu u Lutonu.

Prvi put proizveden 2001., Opel/Vauxhall Vivaro i njegovi sestrinski modeli postali su neka od najpopularnijih lakih gospodarskih vozila (LCV) za Stellantis. Samo u Ujedinjenom Kraljevstvu do danas je prodano više od 350.000 primjeraka modela Vivaro.

1,5 milijunti kombi Vivaro s platformom, Vauxhall Vivaro Prime Van, bit će isporučen Virgin Media O2, jednom od glavnih flotnih partnera.

Foto: Stellantis

Otvoren 1905., Luton je dom poznat po Vauxhall modelima više od jednog stoljeća. Prva gospodarska vozila sastavljena su u tvornici 1932. godine, s kombijima ‘VYC’ i ‘VXC’ prvim kombijima koji su sišli s proizvodne trake.

Od tada, Luton je nastavio proizvoditi niz popularnih gospodarskih vozila za Vauxhall, s modelima uključujući Chevanne, Astravan, Midi i Rascal koji silaze s Lutonove proizvodne linije. Godine 2001. započela je proizvodnja Vivara, koji sada ‘živi’ svoju treću generaciju…

Autor