CILJ JE PROBOJ NA KINESKO TRŽIŠTE

Opel želi postati potpuno električan, definitivno potvrđena Manta-e

Opel otvara sljedeće poglavlje sveobuhvatne ofenzive na elektrifikaciju.

Njemačka tradicijom bogata marka trenutno ne samo da proširuje paletu električnih modela, već će se u potpunosti usredotočiti na električna vozila u Europi od 2028.

Opel će također ući na najveće svjetsko tržište automobila Kina – kao čisto električna marka. Nadalje, legendarni Opel Manta svoj će povratak proslaviti kao čisto električni automobil.

“Od 2028. godine Opel će na našem osnovnom tržištu u Europi nuditi električne automobile”, rekao je izvršni direktor Michael Lohscheller na digitalnom Stellantis EV danu 2021. “To jasno pokazuje predanost marke električnoj mobilnosti. Budućnost automobilske industrije je električna – i Opel je dio toga. Na putu smo da ponovno izumimo Opel i pretvorimo se u mladu, zelenu i globalnu marku, ”dodao je Lohscheller.

“Opel ide prema budućnosti s nula CO2, jer je CO2 nova valuta u našoj industriji.” završio je Lohscheller.

Lohscheller je također najavio da će Opel ponovno vratiti legendarnu Mantu, nakon silnih povratnih informacija koje je marka dobila prilikom predstavljanja Opel Mante GSe ElektroMOD. „Manta je prava ikona u povijesti našeg brenda i inspiracija za budućnost. Do sredine desetljeća uvest ćemo novu Mantu u serijsku proizvodnju. Potpuno električnu, naravno ”, rekao je Michael Lohscheller.

Opel je usred opsežne ofenzive na elektrifikaciju: marka će ove godine već imati u ponudi devet elektrificiranih modela, a svi će modeli biti dostupni i u elektrificiranim verzijama do 2024. godine.

Foto: Opel

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin