KINESKA UMJETNOST KOPIRANJA

Ora Punk Cat (2021.): kineska električna kopija Volkswagen Bube, woow…

Ora Punk Cat, bezočna kineska kopija Volkswagen Bube, s električnim pogonom, predstavljena na nedavnom salonu Auto Shanghai 2021, izvedbom je funkcionalnija i ‘pogođenija’ od nedavno ugašenog modela New Beetle…

Kinezi imaju golemo tržište i potom bez pardona kopiraju proizvođače koji su jako prisutni na njihovom tržištu. Kažete da smo vas kopirali? Dobro, tužite nas, ali onda nećete moći prodavati na našem tržištu. Tako nastaje pat situacija, koju je iskoristio koncern Great Wall Motors.

Ora Punk Cat je dizajnerska kopija slavnog modela Volkswagen Buba, ali, ruku na srce, napravljena uvjerljivije i autentičnije nego je to bio slučaj s modelom Volkswagen New Beetle (reinkarnacijom slavnog osnovnog modela iz 1997, – 2011.), odnosno modela druge generacije Volkswagen Beetle (2011. – 2019.)

Ora Punk Cat vjerno slijedi formu slavnog njemačkog modela, ali je rastegnuta na 4,65 metara i ima četvera vrata

Ora Punk Cat se pokreće elektromotorom snage 130 kW, koji pokreće stražnje kotače, preko paketa litij-ionskih baterija, kapaciteta 75 kWh. Do stotke ubrzava za 9,0 sekundi, a najveća je brzina, radi štednje energije i osiguranja dosega limitirana na 160 kilometara na sat.

Prodaja na kineskom tržištu upravo je počela, po cijeni od, preračunato 26.000 eura, a zasad se, naravno ne zna o mogućoj sudbini na europskom tržištu…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin