SEKUNDA NEPAŽNJE I LUDOSTI JE DOVOLJNA ZA TRAGIČAN ISHOD

Otkriveno kako se dogodila teška prometna nesreća u Krapinskim Toplicama

U prometnoj nesreći tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozlijede, jedna osoba teške tjelesne ozlijede, a jedna je osoba smrtno stradala, javljaju iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske…

Teška prometna nesreća, koja se dogodila 20. siječnja 2022. oko 00,30 sati, u Klokovcu, općina Krapinske Toplice, došlo je do prometne nesreće u kojoj su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede, jedna osoba teške tjelesne ozlijede, a jedna je osoba smrtno stradala. Iako se u medijima pisalo o različitim scenarijima i ludovanju vozača, sada je policija obznanila kako je do nje nažalost i  došlo…

Do prometne nesreće došlo je što 31-godišnji hrvatski državljanin, policijski službenik Policijske uprave krapinsko-zagorske van službe, upravljajući osobnim automobilom marke BMW. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, uslijed čega je ulaskom u zavoj prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kada je njegov automobil s lijeve strane pretjecao osobni automobil marke Porsche, kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin te je došlo do udara lijeve bočne strane automobila kojim je upravljao 31-godišnjak u desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljao 27-godišnjak, koji je izbjegavajući sudar lijevim kotačima udario u rubni kamen nogostupa. Tom prilikom došlo je do zanošenja oba automobila po kolniku.

Osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak sletio je van kolnika, a prilikom slijetanja udario je u smjerokazni stupić, prometni znak i kućicu stajališta autobusa te se nakon prelijetanja odvodnog kanala zaustavio na livadi. Vozač vozila zadobio je lakše tjelesne ozlijede, kao i putnici u vozilu 24-godišnji i 31-godišnji hrvatski državljani.

Osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji vozač sletio je van kolnika na livadu te nakon toga u kosinu odvodnog kanala i prevrtanja vozila po livadi, kojom prilikom su vozač i putnik u vozilu, 34-godišnji hrvatski državljanin, ispali iz automobila. Prilikom ispadanja iz vozila vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zabok, a nakon toga u KB Sestre milosrdnice u Zagreb, dok je putnik iz vozila pao u potok ispunjen vodom, a na njega je pao osobni automobil i prikliještio ga te je uslijed zadobivenih ozlijede smrtno stradao.

Vozačima su izuzeti uzorci krvi i urina poradi ispitivanja prisutnosti alkohola i opojnih droga.

Od 1,10 do 13,20 sati za sav promet bila je zatvorena DC 507 te se promet odvijao obilazno uz fizičku regulaciju policijskih službenika.

Izvor: MUP.hr