NOVI SORENTO

Ovo je nova Kia Sorento, korejski SUV izgledom i kvalitetom cilja na vrh!

Kia je odlučila prikazati službene fotografije novog modela Sorento premda je premijera zakazana za ovogodišnji sajam u Ženevi…

Moderniji nego ikad, novi dizajn Sorenta uključuje oštrije linije i neprekinute površine, što ga čini primjetno oštrijim od zaobljenijeg prethodnika. S modernijim geometrijskim detaljima i izduženim proporcijama, rezultat je dizajn koji je zreliji i poželjniji nego ikad.

Svakako valja istaknuti i dodatna dnevna LED svjetla koja Kia naziva “Tiger eye” ; posebno atraktivno izgledaju noću. Pogled s bočne strane dio otkriva nove, oštrije linije i A-nosače koji su pomaknuti prema naprijed za 30 mm kako bi se dodatno naglasila dužina novog Sorenta.

Sorento se vozi na novoj platformi, međuosovinski razmak je veći, a prevjesi su kraći. Na stražnjem se kraju nalaze interesantno dizajnirana, vertikalna LED svjetla, a po pitanju prostora Korejski proizvođač ističe kako se nova generacija modela Sorento može pohvaliti zavidnom razinom prostranosti što u prijevodu znači da lako konkurira većim i skupljim modelima.

Što se unutrašnjosti tiče, Kia donosi pravu digitalnu revoluciju. Osim znatno poboljšane kvalitete i završne obrade, ispred vozača nalazi 12,3-inčni digitalni kokpit. Funkcijama klime i dalje se upravlja putem prekidača (to je bolje rješenje u odnosu na modele koji klimatizaciju skrivaju u zaslonu). Zanimljiv je i detalj ručice mjenjača koja je sada u obliku kotačića.

Kia je za sad odlučila kako će detalje o motorizaciji ostaviti za premijeru, no potvrđeno je kako će ovo biti prvi Sorento s hibridnim pogonom. Za cijene, tehničke specifikacije i opće dojmove valja pričekati salon u Ženevi…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo