VOZAČKO SAVRŠENSTVO I POMICANJE GRANICA

Pagani Huayra Epitome, konačno kao izvedba s ručnim mjenjačem, za dirigiranje s 864 KS!

Foto: Pagani

Nova Huayra Epitome ima mjenjač sa sedam brzina i 864 konjske snage…

Baš kao i Zonda, Pagani će vjerojatno nastaviti s izradom posebnih verzija hiperautomobila Huayra sve dok kupci budu pokazivali interes. Već smo vidjeli Codalungu, Imolu i Huayru R. Sada Pagani predstavlja novu verziju na ovogodišnjem Goodwood Festivalu brzine…

Foto: Pagani

Ljubitelji ove posebne marke mogli su naslutit kako će se i ovaj dan dogoditi. Ovo je prva Pagani Huayra s ručnim mjenjačem. Prikladno nazvan Huayra Epitome – zamišljen da predstavlja vrhunski Pagani—naručen je od strane izuzetno dobrostojećeg klijenta koji je želio Huayru s ručnim mjenjačem. Mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa dolazi iz Xtraca i koristi “najnoviju spojku s tri diska za bolji prijenos okretnog momenta.” I smješten je unutar prekrasnih aluminijskih otvorenih vrata, baš kao u Utopiji.

Taj 7-stupanjski ručni mjenjač spojen je na AMG 6,0-litreni V12 motor s twin-turbopunjačem proizvodi 864  konjske snage i 1.100 Nm okretnog momenta, vrti se do 6700 okretaja u minuti. Huayra Epitome ima istu količinu snage kao Utopia, što mu omogućuje postizanje najveće brzine preko 340 km/h. Ispušni sustav sa šest ispušni nastavaka od titana šalje zvuk koji dopire iz Huayrine stražnje strane, zajedno s napuhanim difuzorom za dodatnu potisnu silu.

Foto: Pagani

Vanjski izgled dobiva blagi redizajn koji uključuje tretman prednjeg i stražnjeg branika s novim LED osvjetljenjem i veću rešetku za bolji protok zraka. Veliko integrirano stražnje krilo krasi poklopac prtljažnika, a cijela je karoserija presvučena tamnoplavim tkanjem ugljičnih vlakana. Zlatni detalji i zlatni kotači završavaju luksuzni izgled.

Foto: Pagani

Automobil je izradio Paganijev odjel za specijalna vozila Grandi Complicazioni, a za planiranje je bilo potrebno devet mjeseci i još 10 mjeseci za dovršetak. I čak pored toliko truda, ovo će ostati jedina takva Huayra. Dakle, bogataši budite brži drugi puta u odluci…

Foto: Pagani

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo