NOVO REMEK DJELO!

Pagani Huayra R Evo, pomicanje granica realnosti s otvorenim krovom

Foto: Pagani

Pagani je u četvrtak otkrio novi superautomobil – Huayra R Evo, novu, još žešću verziju trkačkog automobila Huayra R koji je lansiran 2021.

Pagani je napravio nekoliko poboljšanja na modelu, a velika novost su krovni paneli koji se izvlače kako bi poboljšali aerodinamiku, odnosno potisnu sila.

U Hrvatskoj smo prošle godine imali svojevrsnu svjetsku premijeru Huayra R modela. Bio je to zvuk koji su mnogi zapamtili. YouTube kanal CARiNIK donosi doživljaje i ‘prelet’ na velikogoričkoj pisti…

Automobil ima ažuriranu verziju atmosferskog 6,0-litrenog V12 motora Huayra R nazvanog V12 R-Evo. Ostvaruje 900 konjskih snaga i 770 Nm okretnog momenta, što je povećanje od 50 KS i 20 Nm.

Foto: Pagani

Između motora i stražnjih kotača nalazi se 6-stupanjski sekvencijalni mjenjač Pagani dizajniran u suradnji s tvrtkom HWA AG za trkačke automobile Huayra. Nesinkronizirani prstenasti mjenjač težak je samo 80 kg.

Foto: Pagani

Nova Huayra R ima najveću brzinu od 350 km/h, s gumama Pirelli P Zero Slick dimenzija 280/680 R19 sprijeda i 345/725 R20 straga. Snaga zaustavljanja dolazi iz novih CCM-R samoventiliranih karbonsko-keramičkih kočnica i prilagođenih trkaćih pločica.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo