NOVI PAPAMOBIL

Papa Franjo dobio novi papamobil – Dacia Duster u najposebnijoj ulozi

Grupa Renault darovala je Njegovoj svetosti, Papi Franji, Daciju Duster 4×4, posebno prilagođenu njegovim potrebama za mobilnošću…

Iako smo na televiziji navikli viđati Mercedes G klase s karakterističnom staklenom kupolom, “skromni Papa”, kako ga ljudi od milja nazivaju, dobio je na poklon posebnu izvedbu Dacie Duster. Vozilo su Svetom ocu isporučili Christophe Dridi, direktor Grupe Renault Rumunjska i glavni direktor Automobile Dacia SA te Xavier Martinet, glavni direktor Grupe Renault Italija, za vrijeme posjeta njegovoj rezidenciji u državi Vatikan. „Svojim darom Njegovoj svetosti, Grupa Renault ističe snažnu i dugotrajnu predanost stavljanju čovjeka na vrh liste prioriteta”, izjavio je Xavier Martinet, glavni direktor Grupe Renault Italija.

Novi Papamobil izvana je bijele boje, dok je unutrašnjost u bež nijansi. Ta posebna izvedba temeljena na Dacia Dusteru duga je 4,34 m i široka 1,80 m. Vozilo su preradili stručnjaci iz Odjela za prototipe te tim za razvoj vozila za posebne namjene u Rumunjskoj, u suradnji s proizvođačem karoserija Romturingia. Ima 5 sjedala, od čega je jedno posebno udobno sjedalo na stražnjoj klupi. Odlikuje se specifičnim rješenjima i dodatnom opremom osmišljenom za specijalne potrebe Vatikana: velikim krovnim otvorom, staklenom konstrukcijom koja se po potrebi može maknuti, visinom podvozja nižom za 30 mm od uobičajene za lakši ulazak i izlazak te unutarnjim i vanjskim potpornjima.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo