Papa Franjo dao svoj blagoslov radu i djelovanju Stellantis grupe

Papa Franja sastao se s delegacijom kompanije Stellantis i upoznao nihove ciljeve u budućnosti…

Delegacija kompanije Stellantis posjetila je Vatikan danas, predvođena predsjednikom kompanije Stellantis John Elkann, te izvršnim direktorom Carlosom Tavaresom i Olivier Françoisom, predsednikom brenda FIAT.

Papa Franja primio je delegaciju, koja mu je predstavila svrhu i vrijednosti kompanije Stellantis, njenu posvećenost održivoj mobilnosti, kao i model Novi FIAT 500.

Osnivanje kompanije Stellantis označava početak novog poglavlja, pokrenutog spajanjem dva proizvođača automobila, oba s dugom tradicijom, poznatim brendovima i velikim uspjesima, koji su blisko povezani s raznolikošću i talentom njihovih 300.000 zaposlenih širom sveta, te skupom zajedničkih vrijednosti koje će predvoditi novi projekat na njegovom putovanju. Kao najvažnije, izdvojeni su integritet i etika u svim sektorima poslovanja i u cijelom lancu vrijednosti. Jednostavno rečeno – društvena odgovornost.

Ove vrijednosti mogu se pronaći u DNK modelu Novog FIAT 500, proizvedenog u Italiji u tvornici Mirafiori u Torinu, simbolu promjene ka održivijoj, zajedničkih, sigurnijoj i pristupačnijoj mobilnosti za sve. U njenoj srži je briga za životnu sredinu i poruka da se potiču odgovorni izbori i ponašanja, kao i poziv na djelovanje kako bi se stvorila bolja i održivija budućnost za buduće generacije.

Foto: Stellantis

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin